Urbane Legende

Jare

18:26, 1/2/2008 Posted in 13komentara Link

Ovu pricu je ispricao decko cija je baba slusala pricu od svog kuma kome se sve to desilo. Desava se negde u Bosni.

Covek je jednu noc, tacnije pred samo jutro, krenuo kuci vozeci bicikl. Na sredini puta je ugledao malo belo jare. Covek je sisao sa bicikla i krenuo da ga doziva. Uhvatio ga je i stavio sebi u krila, a zatim nastavio voznju. Usput je tepao jaretu, koje je posle svih lepih reci postajalo sve teze i teze. Odjednom se jare okrenu ka coveku i rece mu "Kome si ti to tepao? Ko je jare malo? Sad ces da vidis kome si to govorio." Covek je od straha poceo da brze okrece pedale, ali bicikla nije htela da krene. Kada je poslao pretesko da okrece pedale on je sisao. Jare je i dalje nesto pricalo, a onda je ucutalo kada se iz sela zacuo petao. Tada je jare reklo "Imas srece sto je onaj idiot zapevao inace bi video svog Boga". U tom trenutku je i nestalo. Covek je uzeo biciklu, potpuno polomljnenu. Kuci je stigao skroz pocupan, pocepan i prestravljen.


Pošalji komentar ::

12:16, 9/10/2008 Poslao: Anoniman ::
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


22:51, 25/1/2009 Poslao: Braco ::
bas je extra blog....mislim kao ideja...a i lijepo izgleda


13:43, 6/6/2009 Poslao: janchi* ::
DA LI STE CULI ZA DJAVOLJI TROUGA GDE NESTAJU BRODOVI I LJUDI, AVIONI ,PODMORNICE....I NIKAD NIKO NIJE IZASAO ZIV....NIKAD NISU PRONADJENI NIKAKVI OSTACI....PA CAK NI ULJU, NAFTA POYOPLJENIH BRODOVA??? JEZZIVO!!!!! Zavisno od izvora, u Bermudskom trouglu se od vremena Kristofera Kolumba (Christofer Columbo) do danas dogodilo od 200 do 1000 nesreća. Howard Rosenberg, pisac zaintrigiran tajnama Trougla, u svojim je istraživanjima prikupio podatke o 8000 poziva u pomoć američkoj Obalskoj straži samo tokom 1973. godine, te podatak da je u 20. veku "đavolji trougao" bez traga odneo više od 50 brodova i aviona.
Bizarni događaji zabeleženi na ovom području datiraju još od vremena kad je Kolumbo doplovio nadomak obala srednje Amerike.

I sam Kolumbo bio je svedokom neobičnih događanja u Trouglu: pri plovidbi njegovih brodova Nina, Pinta i Santa Maria 1492. godine kompas je poludeo, a Kolumbo i posada videli su čudna svetla na nebu, o čemu postoje zapisi u brodskom dnevniku.
Tajanstvenim tragedijama u Bermudskom trouglu naknadno je pripisano i otkriće broda Mary Celeste: brod je 1872. godine nestao, a zatim je nađen napušten na pučini, oko 400 milja izvan kursa New York-Genova kojim je plovio pre nestanka. Nije bilo traga života desetero članova posade.

Najpoznatiji, ipak, događaj vezan uz Bermudski trougao - od kojeg, zapravo, i započinje moderna legenda - jeste nestanak "leta 19". Desilo se to 5. decembra 1945. godine kad je 5 aviona misteriozno nestalo na rutinskom zadatku, a nestao je i avion upućen u potragu. Ukupno, bez traga je nestalo 27 ljudi.

Drama je zapocela mnogo pre nego što je radio-telegrafista, “Eskadrile 19”, koju su sačinjavali 5 mornaričkih bombardera “Grumman TB M3 Avenger” Americke ratne mornarice s 14 avionskih profesionalaca, odaslao krajnje dramatičnu poruku:
- Tonemo u belu vodu... Gotovi smo!

Tog je dana, 5. decembra 1945. go6dine, iz američke vojne baze u Fort Lauderdaleu, na Floridi, eskadrila je uzletelala na uobičajni rutinski let vazdusnim prostorom Bermuda i Bahama. Prvi je avion uzletio u 14,02, a šest minuta kasnije za njim su, leteći u formaciji, krenula i ostala četiri bombardera. Vreme je bilo lepo i ništa nije ukazivalo na moguću tragediju. Pa, ipak...
? “Ne vidimo zemlju!...”

Drama se dogodila u trenucima kada su se americki bombarderi, u povratku, približavali bazi i kada se očekivalo da će tražiti instrukcije za sletanje. Umesto toga, u 15,45 sati, Centar za navođenje je u bazi primio krajnje uznemiravajuću poruku:
- Govori zapovjednik “Eskadrile 19”. U nevolji smo. Ne vidimo zemlju. Ponavljam, Ne vidimo zemlju!...
U bazi Fort Lauderdale istog je časa dat znak za uzbunu.
- Recite nam vaše koordinate! - tražili su iz Centra.
Zapovjednik eskadrile potporucnik Charles Taylor bio je smušen:
- Ne možemo odrediti položaj!... Ne vidimo zemlju!...Nismo sigurni u smer... Nismo sigurni kako nas je odnelo... Čak ni okean ne izgleda kao obično... Dođavola, pa ovo...
Veza je prekinuta.


Šta se dogodilo?

U američkoj je vojnoj bazi nastalo pravo zaprepašćenje. Ne samo što je tog dana bilo lepo, tiho vreme, već su i atmosferske prilike u tom delu Atlantika bile gotovo idealne. Osim toga i zapovednik sa eskadrile se sasvim čudno ponašao. Nije pratio ni jednu od instrukcija, niti se koristio postupkom kojeg je, kao profesionalni pilot, odlično poznavao i neretko koristio. Mogao je zatražiti poziciju bilo koje određene tačke za spuštanje, ali nije.
Zašto? Što se dogadjalo s “Eskadrilom 19”?

Dežurni u Kontrolnom tornju pokušavao je od ostalih navigatora da dobije tačnu poziciju “Eskadrile 19”. No, radio-veza se iz neobjašnjivih razloga sve više pogoršavala i uskoro je postalo sasvim jasno da su avioni prestali primati poruke iz Baze. Pa ipak, na neki čudan način, u Kontroli letenja mogli su pratiti uznemirene glasove pilota, koji su među sobom održavali radio-vezu.
Iz njihovih isprekidanih dramatičnih dijaloga moglo se zaključiti da su svi kompasi prestali raditi(!?), da su navigacioni uređaji “poludeli”(!?) i da - kakvog li užasa - daju različite i zbunjujuće podatke. Iz nekog krajnje misterioznog razloga, piloti nisu videli, čak, ni sunce!
U 16,23 sati primljena je poslednja poruka “Eskadrile 19”. Radio-telegrafista je javljao:
- Tonemo u belu vodu... Gotovi smo...
Potom je nastala tišina. Piloti amaričke “Eskadrile 19” više se nikada nisu javili.

Posle tog događaja, Amerikanci su u javnost iznijeli vest da se na dnu Bermudskog trokuta skriva baza nepoznate intergalaktičke civilizacije, čiji istraživači s vremena na vrijeme otimaju Zemljane. :shock15:55, 25/7/2009 Poslao: Anoniman ::
extra


17:38, 25/10/2009 Poslao: Anoniman ::
ma brate sta se palis sa tom groznom pricom


17:19, 29/1/2010 Poslao: PARADOX ::
zanimljiva pricica


20:15, 3/4/2010 Poslao: PARADOX ::
Ovo za taj trougao gde nestaju brodovi i avijoni je mozda istina,ispricao mi je cale da jos ispituju dali se to stvarno desava


21:30, 29/6/2010 Poslao: mima ::
uvavu kakva pricajezu imam necu moci da spavam


21:32, 29/6/2010 Poslao: mima ::
ijao tresumi se noge dok sam ovo citala!:


12:04, 9/7/2010 Poslao: loxy ::
ova prica je totalno glupa


21:41, 11/7/2010 Poslao: U.=RB@N4 L.[3].G=&ND@ ::
LOL
<br>roll:


13:38, 26/4/2011 Poslao: PARADOX ::
msm da za bermudski trougao ima teorije.mozda se u tom okruzenju de se spaja sa poluostrvom i dva ostrva nalazi nesto ispod okeana na dnu,mozda je bila neka civilizacija pa je ostala na tom mestu visa sila.ili neki arheoloski primerak koji izaziva poremecaj sile zemljine teze ili zemlje uopsteno zato je vrlo moguce da nestaju brodovi i avioni,ali postoji i cinjenica posto se svakim kruzenjem oko planete kada idete sa leve strane evrope zapocinje od amerike moze se desiti da je tu nevidljivi prolaz koji omogucava nestanak svih tih vozila koja se krecu u toj zoni i premesta ih u "drugi svet",ali sve je to pitanje natprirodne sile.


18:51, 6/7/2014 Poslao: miko ::
Paradox-e nauci se da pises


<- Prethodna strana :: Sledeća strana ->

O meni

Home
Moj Profil
Arhiva
Foto Album
RSS Feed

Dobrodosli! Ovo je blog posvecen urbanim legendama, strasnim pricama i jos strasnijim likovima. Ako znate neku urbanu legendu vaseg kraja, javite mi se. Vasa prica ce biti objavljena. Obavezno napisite o kom se kraju radi.

Poslednje napisano

Ukradena Zastava 128
Jare
Greskom Mrtav
Smrt stopera
Devojcica U Noci

Kategorije postova

Prijatelji

Linkovi

Blog Hosting

BlogOye - Balkan Blog Portal

Free Web Counter
Free Web Counter

Free Music
Free Music
Free Music