avatar

Blog i pokušaj da se nađe posao

13/4/2014,17:46
Danas u Kuriru je izašao članak o prevarenim ženama u jednoj agenciji koje su radile teške poslove i po pisanju istog portala - oni rade za nju, a ona ih nikad ne isplati (link )
Sve više nezaposlenih žena pravi lične blogove na kojima pokušavaju da umesto čekanja na birou pronađu neki posao.
Jedan od njih je i Pomoć u kući , lični blog jedne žene koja putem bloga pokušava da zaradi tj. da nađe posao i tako prehrani porodicu
Jedan od postova bloga - Pomoć u kući, citiram:
"  Zašto sam odlučila da imam svoj sajt/blog za rad - Pomoć u kući?
Time sam htela da pokušam da nađem sebi dovoljno posla da bi mi porodica preživela i ujedno pomogla da mi mlađa kći završi fakultet. 
Nisam videla svrhu u tome da čekam da me pozovu sa biroa i oni nađu posao, jer to u Srbiji predugo traje ili uopšte nema neki ishod. Sticajem okolnosti preduzeća gde smo radili ja i suprug su otišla u stečaj i tako smo postali žrtve tranzicije i pogrešnog načina privatizacije. 
Radila sam honorarno zahvaljujući preporukama drugih ljudi, i sad radim , ali sam uverena da će uz pomoć ovog bloga ljudi imati prilike da saznaju za mene i moj rad i tako me angažuju. 
Svako želi da sebi nađe dovoljno posla koji je adekvatno plaćen da bi uložen trud stvarno imao smisla i da bih mi, ja i moja porodica, imali dovoljno novca da živimo životom dostojnim čoveka, a ne na rubu egzistencije. 
Mladenovac je relativno mala opština u odnosu na centar i širi centar Beograda pa sam odlučila, da zbog dobrih saobraćajnih veza, trenutni posao radim i u Beogradu. 
Postoje mnogobrojni sajtovi oglasa koji nude da postaviš svoj besplatan oglas.Ja, lično, imam određenu dozu rezerve prema takvom načinu pokušaja pronalaska posla i zloupotrebe istih od zlonamernih, jer za postavljanje ogasa treba svega nekoliko minuta na sajtu oglasa i da ne širim temu, možda i grešim. Takođe i za rad u nekoj agenciji ..
Za sajt/blog ne trebaju neka sredstva ako je na besplatnoj blog platformi i ako posedujete malo znanja HTML-a, pre svega želju, kao i neko malo znanje o SEO optimizaciji za pretragu, uz naravno, obavezan uslov da imate internet. Ja sama nisam vična tome, kćerka i suprug su zaduženi za to. 
Na ovom blogu nisam ostavila svoj postpejd broj telefona, razlog je jednostavan - mnogi možda i zahvaljujući nekima koji su se sličnim poslom bavili ovaj posao ne shvataju kao ozbiljan, a nemam nameru da kupujem kartice za pripejd jer neko nema pametnija posla ni drugu zabavu nego da postavlja neozbiljna pitanja i provocira."
Preuzeto sa bloga - Pomoć u kući Beograd
objavio/la Maja kategorija: | (0) Komentara | email this post

poŠALJI KOMENTAR
KomentarI: