avatar

MLADENOVAC

21/5/2010,21:03
MLADENOVAC  Mladenovac je jedan od najmlađih gradova u Srbiji i treba da postane grad budućnosti i mladosti kao i magnet nade, koji pruža mogućnost prosperiteta kako sadašnjim, tako i budućim generacijama.

MLADENOVAC
Mladenovac naizgled deluje obično, tek kada se u njemu zadržite duže, upoznate meštane, zavirite iza brojnih fasada pred Vama se otkriva "duša" grada.

MLADENOVAC
MLADENOVAC  MLADENOVAC * FILMSKI ZAPISI - Mladenovac * Youtube klipovi : sve o Mladenovcu, geografski položaj, klima, istorijski kulturni spomenici, Selters i Koraćička banja, Markovačko i Rabrovačko jezero, manastiri na Kosmaju, planina Kosmaj i itd.
Mladenovac je lociran južno od Beograda na 44.43° severne geografske širine i 20.70° istočne geografske dužine. Mladenovac je najmlađi grad u Srbiji.
Znatno je mlađi od susednih gradova Smederevske Palanke, Topole i Aranđelovca. Nastao je ukazom Kralja Aleksandra Obrenovića, 2. avgusta. 1893. godine .
Jednostavnije,
Mladenovac je grad u severnom delu Šumadije, smešten na pitomim obroncima u istočnom podnožju planine Kosmaj, u dolini rečice Veliki Lug.
Ono što ga odlikuje je veoma povoljan geografski položaj. Leži na glavnoj železničkoj magistrali Beograd-Niš-Sofija, odnosno Beograd-Skoplje-Atina, a kroz njega prolaze i magistralni putevi prema Aranđelovcu, Smederevu i Smederevskoj Palanci.
Od Beograda je udaljen 54 kilometra, a od Kragujevca 64 kilometara.
Grad se nalazi na blago zatalasanom terenu u prostoru niske Šumadije, na 138 metara nadmorske širine.
objavio/la Maja kategorija: | (0) Komentara | email this post

poŠALJI KOMENTAR
KomentarI: