avatar

Mačak Blesa

13/8/2010,00:58
Znate li priču o mom Blesi?
Macak Blesa
Moj mačak se zvao Blesa.
Kao mali imao je bolestan stomak, tata ga je izlečio. Bio je ogroman, prelep, crni mačak i imao je najtužnije oči na svetu. Nikada neću saznati zašto...
Kada sam se vraćala kući, on me je čekao ispred kapije. I jedino tada te njegove oči nisu izgledale tako tužno.
Danju je spavao na mom krevetu, a noću je, kada legne pored mojih nogu i stoički trpeo sve moje nenamerne udarce. Ali već smo se navikli jedno na drugo: on je ranim jutrom ulazio u sobu, a ja ga polako i nežno mazila i on se uvlačio pod moj pokrivač i tu nastavljao da spava .
Izbegavao je je da upadne u neku mačeću frku, jer u mom komšiluku ima dosta mačaka lutalica .
Imao je hobi kome je bio beskrajno predan. I da vam kažem, nije lako blenuti u nebo po ceo dan i loviti mušice i sve što leti !
Jednom je skočio da bi nešto ulovio i udario u zid.
Komšinica ga nije obožavala, ali nije mogla da shvati zašto se ne odaziva kad ga ona lovi metlom.
A upamtila mu je ime!
Kako je Blesa završio svoj životni vek?
NAJTUŽNIJI, najbolniji su bili njegovi zadnji dani. Umnobolno ljudsko stvorenje nije htelo samo da ga ubije, htelo je da ga unakazi, da pitomog bezgrešnog mačka ostavi da najbolnije provede svoje zadnje trenutke - mačećeg života.
Veterinar se i sam našao u čudu kad ga je video, kičma polomljena na 2 mesta, noge prebijene. SPAS ZA NJEGA JE BILA ŠTO BRŽA SMRT, zbog ogromnih bolova koje je imao.
Mačka BLESU sam sahranila najdostojnije što sam mogla.
Ostalo je obeležje, i kad god prođem tuda setim se njega, a ponajviše razmišljam o samim ljudima koji tako nešto mogu da učine umiljatom kućnom ljubimcu.
Da li mi svi imamo SAVEST?
objavio/la Maja kategorija: | (0) Komentara | email this post

poŠALJI KOMENTAR
KomentarI: