MJ.
27/6/2009
pet - 26.06.2009
MJ.

...

...

just loved these..

rip m...............this is 4 u ..

 

ps.

spoj m i naomi u spotu 'in the closet' prekriven pesmom liberian girl je najbolji mix koji sam srela na jutjubu .. za bilo koju pesmu + video podlogu.................

dd & lg - >> maj absolut tu fejvorits..

Objavila Marija@ u 11:38 | kategorija:
Permalink | Obavesti prijatelja | Komentara (0) | Pošalji komentar


I've been blown out!
3/4/2008

upravo sam ovo otkrila (da, da, na poslu :d) i ne mogu da verujem svojim ocima :)) - slonce 'ladno slika bolje od mene :ddd!!

 

kakva divota! 

Objavila Marija@ u 11:03 | kategorija:
Permalink | Obavesti prijatelja | Komentara (7) | Pošalji komentar


Zoran Đinđić - Lično...
16/3/2008

 

Objavila Marija@ u 19:49 | kategorija:
Permalink | Obavesti prijatelja | Komentara (2) | Pošalji komentar


Zoran Đinđić
12/3/2008

Zoran Djindjic 1952-2003 by marija88

 

Volela sam te mnogo.

Počivaj u miru, jedini Premijeru Srbije.

 

photo by marija88

Objavila Marija@ u 12:51 | kategorija:
Permalink | Obavesti prijatelja | Komentara (8) | Pošalji komentar


Jutro
7/11/2007

Užasno me nervira sunce u ovakvim danima.

Ne, lepo je to, prohladan vazduh sa mirisom jeseni, nisko sunce sa dugim zracima, nebo visoko i plavo.

Ali je iznutra mračno, i crno,. I vlažno, kiša iz teških oblaka zbog kojih na prozore navlačim zavese da ne vidim život koji prolazi pored mene.

Bez mene.

Uopšte ne mora da se ode u manastir da bi se zamonašilo, može to sasvim lepo da se obavi na oltaru sopstvene duše.

Odričes li se laži i prevara spoljašnjeg sveta bez obzira da li ćeš ostati sama do kraja života?

Odričem se.

Odričes li se života vezanih očiju u kojem ćeš okretati glavu od istine umesto da je prihvatiš i voliš onakvu kakva jeste?

Odričem se.

Odričeš li se udobnosti i svih onih lepih trenutaka koje si imala zahvaljujuci tome što si pristajala da živiš zatvorenog srca sa suzama koje su nečujno klizile niz unutrašnjost srčanih komora i pretkomora?

Odričem se.

Neka bude svetlo.

I bi noć i bi dan.

Udah prvi.


 

Objavila Marija@ u 20:51 | kategorija:
Permalink | Obavesti prijatelja | Komentara (9) | Pošalji komentar


Kiša
19/9/2007

E jesam li vam rekla da volim kišu ?

Rainy day in Tucson

Ne smeta meni ova klima zbog kiše, volim je u svim oblicima, sitnu toliko da se kapljice umesto da padaju pravo na zemlju prvo vijore u vazduhu, pa onu dugu, tihu i upornu kao tuga, zatim naglu i jaku, što se samo istrese i nastavi dalje kao da ništa nije bilo.. volim kišu koja pada naporedo sa suncem, kao neki kolač, red sunca red kiše, kišu koja odmiče pred tobom, kišu koja nadolazi, kišu koja se nošena vetrom ubada u lice, tu kišobran ne pomaže ništa pa ga nema ni svrhe nositi, kišu koja se sliva niz prozore, koja dobuje po bubnim opnama, nežnu prolećnu kišu koja boji sve u nežno zeleno, kišu prošaranu grmljavinom, koja munjama lomi nebo, svetlucanje kiše na jutarnjoj travi, ozon u vazduhu posle dobre kiše, kišu obavijenu maglama, eto, sad sam vam rekla, a mogla bih jos..

Tunderstorms


Ali ono što ne volim to je sivilo običnog jesenjeg dana, kakvih je ovde puno tokom godine, vreme u kom se ne dešava ništa osim neba koje se okači o glavu i pritiska, sivo nebo, sivo more, sivi ljudi previše zaposleni da bi videli kako im život prolazi u nekoj priči iz koje bi najradije pobegli, sivi minuti puni neizvesnosti, kao da će upravo sad! nešto da se desi, a ne dešava se ništa, i to nedešavanje se produži do zaborava početka, do nenaslućivanja kraja.. Tad mi se samo ćuti, slušala bih neku tihu muziku kojom bih obojila neumoljivost prolaznosti... kanula malo nežno crvene, kao sad..


Hard Rain by unknown artist


 

ps.

Objavila Marija@ u 06:05 | kategorija:
Permalink | Obavesti prijatelja | Komentara (13) | Pošalji komentar


Nije lako biti svoj..
17/9/2007
Gledam..
Slobodu koja mi se mota oko članaka i sapliće me..

Do nje sam išla puzeći, ranjavih kolena i dlanova, kao pokajnica.. Molila sam je da me primi, da me uzme zauvek, obećavala svoju potpunu predaju, priznavala sopstveni poraz, njen uspeh, ljubila joj tragove prateći je dok je bežala jer je slutila, da mi je srce još uvek u okovima..

 

...

 A onda se desilo..

Nakon godina trčanja, slutnji ispunjenih suludim mislima, strahovima, očajem, molitvama,  pokušajima izbegavanja neizbežnog.. stala je.

Rekla je: Dođi.

Rekla je: Da li si sigurna?

Rekla je: Ja sam zahtevnija od njih.


Neka, rekla sam. Hoću da sam tvoja, pa makar se raspao svet, pa makar eksplodirala i poslednja zvezda u dalekim nekim galaksijama i srušila se na moja pleća, neka, šaptala sam dok su mi suze kapale na njena naga stopala, ljubim te, i tebe želim najviše od svega.

Konačno, radovalo se moje srce. Konačno, skakutalo je po obroncima duše, trčalo unezvereno po beskrajnim livadama, zagrlivši moje vilinske sestre u belim haljinama, konačno sa vama, konačno zajedno, nerazdvojivo...

 

...

Nije trajalo dugo...


Travke zelene ispred mojeg doma osušile su se, nežni lahor njegovog smeha okamenio se, sunce mi je milovalo svojim nežnim zracima lice, niz kojeg potekoše suze, one iz najvećih dubina, do sada neslućenih.

Poginuću.

Za tebe, a neću stati.

I neću ustuknuti, rekla sam sebi.

I tebi.


I srce je počelo da krvari, tražeći da se vratim tamo gde sam ti rekla da.

U onu sebe koja je ostala kao ljuštura kraj tvojih nogu tada, kada si uzela moje obličje..

 

...

Zašto?????

Objavila Marija@ u 20:17 | kategorija:
Permalink | Obavesti prijatelja | Komentara (11) | Pošalji komentar


Eh i ta školica
11/9/2007

ajde da ne upadnem u ćutanje, da rečem par reči ..
gnjavila sam se ovih dana sa postavljajem muzike na blog.

obrni, okreni, ne znam kako da stavim taj "nevidljivi". pročitala sam u indijanskoj knjizi da treba da staviš da ti je veličina plejera jednaka nuli, i tačno je - onda se ne vidi, ali onda ni ne radi. bar kod mene :).
te skontah da je bolje i da se vidi, ali da radi.

onda sam htela plejer koji će ovim silnim posetiocima da da mogućnost da isti isključe, da smanje jačinu tona (posebno zgodno kad otvaraš neki sajt na poslu :o)), pauziraju ili već štagod drugo po volji. volEm kad ima više mogućnosti sa slobodom izbora.
e ali hotješ.. takvi plejeri su širi nego širina ovog dela sa strane, i onda to poremeti celu koncepciju stranice jer sajd bar ode na dno.. tako da, dragi moji,
dođoh do ovog rešenja koje me ne zadovoljava u potpunosti, i shvatite ga kao prelaznu fazu. mali jeste, sladak manjeviše, ali samo sa mogućnošću isključenja. što i nije tako loše. pesmu ću promeniti u doglednom roku.

drugo što sam otkrila je to da se, pri svakom uploadu fotografije, pravi novi folder u foto albumu. kao prvo, volela bih da postoji mogućnost da se taj album učini privatnim (čudim se da se nekad na mom profilu pojavi link koji vodi do fotogalerije a nekad ne??), a drugo, bilo bi lepo kada bi bilo moguće da slike koje šaljem u folder pod istim imenom završe u jednom, a ne u 16 istoimenih.. 
hotju mnogo? pa, ako ovo može, onda tju još više :p

i treća stvarčica, za danas, je ta, da ću uskoro početi da pišem nešto ozbiljnije na ovom blogu ;-).

toliko. 

*****

ps. i da, mnogo mi se svidja ovaj blogOye , skroz je cool :)..


Objavila Marija@ u 12:15 | kategorija:
Permalink | Obavesti prijatelja | Komentara (12) | Pošalji komentar


Domaći
5/9/2007
e.. napisala pola domaćeg i onda došla komšinica i prosula mi celu šoljicu kafe na svesku.. pa missim našta to liči, sad moram sve ispočetka.. a slova su mi se sva zamrljala, ništa ne razaznajem.. joj.. tako mi i treba kad pišem na stolu u dnevnoj sobi, umesto tamo gde treba.. no,


Domaći, pokušaj br 2

da preskočim uvod, gde opisujem simpatičnu nam učiteljicu direktora (privatna školica), i uspešno upisivanje i ispisivanje sa časa, to sam apsolvirala, te da pređem na poznavanje prirode i društva, sa naglaskom na ovo drugo:

™ Tek jedna suza. Nešto malo više od kapi vode...


e, a sad, nakon jednoipočasovne potrage za načinom za gornje, otkrih da ovaj templejt (kao ni drugi mi izabrani) nema blockquote u sebi, a trebalo bi, te nađoh da moram umetnuti u dizajn stranice, a između < head> i < /head> i neki od html kodova za blockquotes nađenim na sajtu:

Blog U (niverzitet:)

te tako uradih i domaći za sutra (insert link into post ;))

dosta za danas. možda i bude od mene nešto ko zna :d))


ps. next thing je muzika :-)

inace kod mene trenutno hendlov messiah (dobro sam, hvala na pitanju :d)
Objavila Marija@ u 18:21 | kategorija:
Permalink | Obavesti prijatelja | Komentara (11) | Pošalji komentar


Trece mache za vodu
4/9/2007
well, sta danas? pa nista. utvrdjivanje gradiva.
plus neuspesan pokusaj ubacivanja kvota u post.
mozda je to  gradivo za iduci razred.
takodje neuspeh u nalazenju logout dugmica. to ovde izgleda nepostoji.
niti se sa naslovnice moze drugacije doci u svoj kontrol panel, osim ponovnim "logovanjem". to je cudno, mozda bi se moglo drugacije namestiti :) ili sam ja prespavala taj cas, who knows :)
ako je neko uradio ove domace, bilo bi mi drago da mi ponudi da prepisem, ovih sam dana bas u guzvi, znacilo bi. takodje moze i obrnuto, kad bude zatrebalo.****************************************************************

ps. mozda ovako?
Objavila Marija@ u 20:21 | kategorija:
Permalink | Obavesti prijatelja | Komentara (13) | Pošalji komentar


E pa da ne zabusavam ;)
2/9/2007
juce smo ucili kako da se logujemo, pa da pronadjemo gde se nalaze linkovi za podesavanje dizajna, postova, komentara i slicno. to sam (valjda) savladala, iako ne znam kako drugacije nego da se svaki put ulogujem ponovo, te da me on sam prebaci "tamo". u onlajn bukvaru (help!) nisam nasla nista o tome, a bilo mi glupo da odmah pitam uciteljicu (koja se cinimise zove poglavica :d)

juce, kao nagrada za te casove, otkrismo i kako da dodamo prijatelja. very handy :))

e danas vec evo drugi korak (kakva je ovo skola kad radi i nedeljom, al' da se ne bunim od pocetka) : kako u post ubaciti fotografiju. pazi kad nem pojma. kazu (tamo), kliknem na neki kvadratic i voila! ajd bas da vidim


eto.
dosta za danas. odoh malo da se igram  :)

ps. kazu sutra  ce nam otkriti kako da svom niku  dodas jos jednu svesku za recimo matis. bas me zanima
Objavila Marija@ u 18:20 | kategorija:
Permalink | Obavesti prijatelja | Komentara (11) | Pošalji komentar


Pocetak
31/8/2007
za malo pa prvi septembar.. kao u skolici :)
Objavila Marija@ u 15:55 | kategorija:
Permalink | Obavesti prijatelja | Komentara (6) | Pošalji komentar