19.2.2014
Kako da tražite stan putem Interneta

Traženje stana putem Interneta nikada nije bilo lakše. Pronalaženje stana traje znatno kraće u odnosu na pretrage pre nego što je Internet postao dominantan za mnoge industrije. Međutim, postoje neki koraci koji moraju da se preduzmu, kako bi pretraga bila uspešna. Pročitajte i primenite nekoliko saveta i sugestija, koje će Vam sigurno pomoći.

Budite sigurni da znate šta želite

Ako tačno znate šta želite da stan ima pre nego što krenete da tražite, smanjićete vreme koje će biti potrebno za pretragu. Uzmite parče papira i olovku i zapišite karakteristike i funkcije koje Vaš budući stan mora da ima. Ova lista će Vam pomoći da eliminišete stanove koji ne odgovaraju Vašim kriterijumima.

Počnite pretragu

Vrlo je dobro što nećete morati da se vozikate okolo i obilazite sve stambene jedinice. Umesto toga ćete biti u mogućnosti da tražite iz svoje fotelje ili kreveta. Ali, budite sigurni da Vas ništa ne ometa i da imate malo više vremena za pretraživanje u privatnosti.

Vreme je da počnete da zapisujete stanove koji danas mogu da budu savršeni za Vas. Naravno, ukoliko je potrebno da odštampate bilo kakve specifikacije, ne bi bilo loše da imate i pristup štampaču.

Kako da tražite

Postoji veliki broj sajtova za pretraživanje stanova, koji su Vam dostupni. Izaberite nekoliko njih. Najbolji sajtovi omogućavaju pretraživanje u okolini i gradu. Isto tako, najbolji su oni sajtovi koji omogućavaju pretraživanje po specifičnim kriterijumima. Tako na primer, ukoliko tražite isključivo stanove u izgradnji u određenom mestu, i unesete, recimo, kriterijum “Stanovi u izgradnji Novi Sad”, trebalo bi da Vam izađe samo lista stanova u izgradnji u Novom Sadu. Kod svih sajtova bi trebalo da imate pristup fotografijama, skicama i cenama.

Vreme je da proverite raspoloživost

Nakon što ste pronašli stan, koji odgovara Vašim zahtevima i čija Vam je cena dostupna, vreme je da obavite telefonske pozive. Zapamtite da cena koju vidite na Internetu ne mora da bude konačna, već se nakon direktnog kontakta može menjati.

Budite spremni da obiđete stan i donesete konačnu odluku. Spremite pitanja, koje želite da postavite, kada odlučite da obiđete stan.

Ne zaboravite da postavite pitanja o stvarima koje su bitne za Vas, koje mogu da uključe mesto za parking i druge kriterijume.

Mobilne pretrage

Ukoliko imate pametan telefon, pretragu možete vršiti i pomoću njega.

Objavio mirko u 10:50 | kategorija:
Permalink | obavesti prijatelja | Komentara (0) | Pošalji komentar
17.1.2014
2 stvari koje morate da imate za dizajniranje enterijera

Šta Vam pada na pamet kada pomislite na enterijer, dizajn enterijera ili dizajnera enterijera? Da li pomislite na kompletan koncept prostora sa dekorom, nameštajem i tapetama? Ili možda na nešto konkretnije, kao što je tekstura tkanine, intenzitet boja ili dizajn tapeta? Sve ovo su elementi dizajna enterijera, čiji je cilj da stvori podsticajan, atraktivan i funkcionalan životni ambijent za Vas i druge.

Uspešna karijera dizajniranja enterijera zahteva izuzetni kreativan um. Ideja mora da se javi čim se ugleda mesto, prostor ili zid. Osoba koja je efikasna kao dizajner enterijera je ona osoba koja nema samo ideje za redizajniranje sopstvenog prostora, već i prostora prijatelja ili samo poznanika. Potencijalno talentovan dizajner enterijera odmah može da da predloge za bolje ukrašavanje ili bolji dizajn.

Umetničke sklonosti nisu same po sebi dovoljne za ostvarivanje uspešne karijere dizajnera enterijera. Postoji veliki broj obaveza koje moraju da se ispune, kako bi se ispunili zadaci dizajniranja enterijera. Dizajneri enterijera obično rade danonoćno sa klijentima, u različitim objektima, koji su uključeni i neophodni za ostvarivanje projekata; sve ovo zahteva profesionalnost dizajnera enterijera, kako bi se posao uspešno obavio. Dizajner enterijera mora da pokriva i upravlja svim elementima projekta, jer je to veoma važno za postizanje uspeha.

Još jedan razlog zašto u svetu dizajna enterijera ne uspevaju samo oni koji su samo umetnički i kreativno nadareni, jeste priroda komunikacije. Osoba koja ne zna da klijentu prenese svoj koncept nikada neće biti shvaćena. Pošto dizajne enterijera, kao vrsta posla, zahteva sastanke i konsolidovanje sa različitim ljudima različitih karaktera, dobra komunikacija je alatka koja je podjednako važna kao umetnička nadarenost dizajnera.

Odgovornost i sposobnost efikasnog komuniciranja su oružje svakog uspešnog dizajnera enterijera. Ukoliko smatrate da niste dobri u jednom od dva navedena aspekta, pronađite način kako da prevaziđete ta ograničenja. Budite spremni za izazove sa kojima se možete suočiti pre nego što vam dizajn enterijera postane profesija.

Objavio mirko u 13:35 | kategorija:
Permalink | obavesti prijatelja | Komentara (0) | Pošalji komentar
5.11.2013
10 najčešćih grešaka pri kupovini stana

Kupovina stana je san mnogih. Mnogi smatraju da je to jedan vid bezbednosti, neki to smatraju investicijom, dok neki žele samo dom koji mogu nazvati svojim. U poslednje vreme se javlja trend da su stanovi izbor životnog stila.

Mnogi koji prvi put kupuju stan, podjednako kao i investitori, su veoma uzbuđeni zbog kupovine. To nije ništa čudno, jer postoji veliki broj stanova na tržištu, a mnogi imaju odlične prezentacije.
Obratite pažnju da prezentacije nije isto što i karakteristike.

Ono po čemu se svaki stan razlikuje, jesu njegove karakteristike. To može da uključi dodatnu opremu, dostupnost objekta u kompleksu i lokaciju. Pronicljivog kupca nećete lako ubediti da kupi stan samo zato što je moderno dizajniran. Neophodno je sagledati kompletnu situaciju, kako bi se stekao celokupan utisak, koji će se razlikovati od utiska koji se stiče na prvi pogled, kada prvi put pogledate stan.


Većina prodavaca nekretnina svesna je da se takmiči sa velikim brojem drugih prodavaca, pa stoga angažuju dizajnere enterijera ili osobe sa ogromnim iskustvom u datoj oblasti, kako bi imali što uspešniju prezentaciju.
To je deo njihove marketing strategije. Dakle, postoje kriterijumi koji su veoma važni, kako bi kupci mogli da procene nekretninu, ne samo na osnovu prezentacije, već na osnovu njenih karakteristika i prednosti koje nudi u odnosu na konkurenciju.

Ovde su navedene 10 najčešćih grešaka pri kupovini stana, koje svaki kupac treba zna.


1. Ne organizovanje sopstvenih finansija
– Konačno, odlučili ste da kupite stan. Međutim, da li ste spremni za finansijske obaveze? Ako ste kao i većina kupaca, to znači da ćete biti vezani za kredit u narednih tridesetak godina. Pre nego što kupujte, organizujte svoje finansije. Proverite koliko zarađujete, koliki su Vam troškovi i koliko stvarno možete da uštedite. Lako je reći da zarađujete dovoljno da možete da otplaćujete kredit. Međutim, Vaš stil života može da načini značajnu razliku. U stvarnosti možete da probate da nekih šest meseci trošite kao da plaćate rate kredita. To će Vam dati dodatni podsticaj da štedite i pružiti Vam uvid koliko zaista možete izdvojite za plaćanje eventualne hipoteke.

2. Kupovina pod pritiskom drugih
– Mi svi volimo svoje prijatelje. Porodica će nam uvek biti draga. Međutim, morate da zapamtite da ćete Vi živeti u dtsnu i plaćati za taj stan, pa zato budite sigurni da zadovoljava Vaše potrebe, a ne njihove. Na primer, kupujete jednosoban stan u istom kompleksu gde su Vam i prijatelji. Zajednička druženja će biti sjajna, ali da li će Vam to biti dovoljno prostora ukoliko odlučite da proširite porodicu ili samo kupite još nameštaja radi sopstvenog komfora?

3. Odabir prvog stana koji Vam je skrenuo pažnju
- Ok, Vaši prijatelji se slažu da izgleda odlično. Ali, razmislite dva puta. Da li je to zbog unutrašnjeg dekora ili stan ima dosta dobrih karakteristika, kao što su, dobar raspored, odlična lokacija, čvrsta gradnja i odlični prateći objekti u okviru kompleksa?

4. Ulazak u vlasničku strukturu bez neophodnog budžeta
– Trenutno imate pristojnu platu, sjajan stil života, živite dobro i jedino Vam nedostaje vlastiti stan. Uštedeli ste za depozit i povremeno dodajete nešto novca kako biste je povećali. Ovo poslednje je pokazatelj da treba još da preraspoređujete svoj budžet pre nego što se odlučite za kupovinu stana. Kada jednom uzmete kredit, treba da budete spremni za redovne nedeljne, dvonedeljne ili mesečne otplate. Dakle, treba da se naviknete da raspoređujete budžet, kako biste mogli da ispunite svoje mesečne i  kvartalne troškove, kao što su rate kredita, komunalne usluge i druge takse.

5. Kupovina dotrajale nekretnine
– Starina je uvek u modi za neke ljude, ali “staro” ne znači uvek stil i kvalitet kada su stanovi u pitanju. Istina je, postoje stare zgrade koje imaju dobre karakteristike. Međutim, obratite pažnju na strukturne defekte i druge veće kvarove koji vrebaju iza zidina nekog starog stambenog objekta. Nemojte da nasledite “glavobolje” prethodnih vlasnika. Obratite pažnju, neka nekretninu pregleda stručno lice ili još bolje, kupite stan u novoj zgradi gde ćete verovatno imati manje neočekivanih iznenađenja.

6. Odlučivanje za bilo koju lokaciju koja odgovara Vašem budžetu
– Koliko možete sebi da priuštite je veoma važno pri kupovini stana. Međutim, to ne treba da Vas ograničava u izboru dobrog stana. Ako sebi možete da priuštite kupovinu stana samo na nekoj udaljenoj lokaciji, zar ne smatrate da je vredno da sačekate još malo, kako biste sebi mogli da priuštite da kupite stan na boljoj lokaciji? Zapamtite, kada je u pitanju kupovina stana važi sledeća deviza “nema povratka, nema razmene”. Kada jednom kupite stan, moraćete da ga “koristite” dok ga opet ne prodate. Imajući u vidu trenutne tržišne uslove, nije povoljno vršiti kratkoročne kupovine i prodaje. Nećete biti u mogućnosti da nadoknadite sve troškove. Takođe, postoji mogućnost da Vam se pogorša finansijsko stanje. Ako ne možete sebi trenutno da priuštite, pronađite način da dodatno zaradite kako biste uštedeli više ili sačekajte da se ukaže povoljna prilika, koja će zadovoljiti i Vaše kriterijume i potrebe, a ne samo budžet.

7. Ne proveravanje komšiluka
- "Komšije koje smetaju" je naziv za neke stanare koji su naišli na “nerazumevanje” od strane komšiluka. Buka, otpad, loše navike (npr. alkohol, nasilje u porodici) samo su neke od najčešćih pritužbi. Za razliku od slučaja kada iznajmljujete stan, svoj stan ne možete tako lako da napustite i preselite se u drugi. Radili ste naporno kako biste ga kupili, tako da zaslužujete da uživate u njemu. Ne proveravanje komšiluka može da bude veoma loš potez, posebno ako sa njima imate posla 24 časa tokom cele nedelje. Izbegnite probleme, tako što ćete proveravati stanje nekoliko puta, u različito doba dana i noći.

8. Nemate sredstava za nepredviđene i druge troškove
– Posedovanje sopstvene nekretnine zahteva mnogo odgovornosti, posebno finansijske. Pored troškova za hipoteku i komunalije, takođe, morate da izdvojite i nešto sredstava za poreze, osiguranje, selidbu, čak i neke nepredviđene popravke.

9. Kupovina u oblastima gde nema javnog prevoza
– Još jedan razlog zbog kojeg se ljudi odlučuju za kupovinu stana, jeste način života koji on nudi i praktičnost posedovanja istog. Prezentacija nekih stanova vrlo lako može da kamuflira neke nedostatke, kao što je nepostojanje pratećih objekata, pa sve do nepostojanja javnog prevoza. Kupci su zapamtili kakav stil života koji im stan može ponuditi, a tek naknadno ustanovljavaju da za odlazak na posao moraju da čekaju dugo, pešače daleko ili voze kroz veliku gužvu. Na kraju dana onda ne mogu da uživaju u stanu, jer su ili preumorni od putovanja ili moraju da legnu ranije, jer moraju rano da ustaju kako bi na vreme stigli na posao.

10. Uzimanje kredita koji Vam prvi bude predložen – Treba priznati, da su mnogi uzbuđeni kada saznaju da mogu da uzmu kredit, naročito kada je u pitanju kupovina stana. Usled uzbuđenja, mnogi previde sitno otkucan tekst i potpisuju odmah ugovor o kreditiranju, koji im je prvi ponuđen. Ova radost se vrlo lako može pretvoriti u žaljenje, kada shvatite da postoje povoljniji paketi stambenih kredita na tržištu. Dakle, pre nego što uzmete kredite, malo pažljivije proveravajte kod više banaka koje uslove nude.

Objavio mirko u 09:58 | kategorija:
Permalink | obavesti prijatelja | Komentara (0) | Pošalji komentar
13.8.2013
Online marketing nekretnina – 4 top saveta za online marketing nekretnina

Jedan od najvažnijih načina obezbeđivanja efikasnosti online marketinga, za svakog profesionalca u oblasti nekretnina, jeste korišćenje SEO tektike. Cilj online marketinga je da se sajt pojavi na vrhu liste pretraživača. KadaVaš sajt dominira na ovaj način, možete biti sigurni da će se Vaš trud isplatiti na duže staze! Ali, imajte na umu da je visoko rangiranje  na Google-u ili nekom drugom popularnom pretraživaču samo deo cilja. Takođe, morate biti sigurni da će ljudi koji vide Vaš oglas i kliknu na njega.

Marketing pretraživača nekretnina će Vam obezbediti da ljudi kliknu na Vaš sajt. Marketing nekretnina će Vam obezbediti, ne samo rangiranje pretrage, već i uvid u rezultate pretrage. Za to nije potrebno mnogo rada, ali predstavlja detalj na koji treba dodatno obratiti pažnju, jer može da poveća broj klikova i više nego dvostruko.

Ovde su 4 top saveta online marketinga kako biste povećali rangiranje i broj klikova:

1.  Naslov stranice: Naslov stranice uvek treba da bude jedinstven i da sadrži specifičnu ključnu reč ili frazu koja se fokusira na Vaš sajt. Na primer: “Pronađite kuće u Denveru uz pomoć besplatne MLS pretrage”. Naslov ima dobru ključnu reč, kratak je i precizan i poziva korisnike da preduzmu akciju tako što će pokrenuti pretragu klikom na MLS listin.

2.  Tekst isečka/Rezime: Ovo je rezime koji se pojavljuje ispod Vašeg naslova u pretraživaču. Ovaj deo je opcionalni, ali ukoliko želite možete da kontrolišete ono što se pojavljuje ovde, jednostavnim popunjavanjem polja za rezime prilikom izrade sajta. Ukoliko se u rezimeu nađe i ključna reč iz naslova, može da se poboljša vizuelno rangiranje.

3.  Ime domena: Ime koje izaberete za svoj sajt, takođe, može da bude ključan faktor za broj klikova. Izaberite nešto što se odnosi na Vašu oblast nekretnina i odnosi se na Vas i Vašu stručnost, kao što su određena naselja ili oblasti u kojima poslujete. Na primer prodaja stanova Novi Sad. Ovo će poboljšati Vaš kredibilitet kod ljudi koji gledaju Vaš sajt.

4.  Ime stranice: Specifičan naziv stranice treba da se odnosi na i opisuje sadržaj stranice. Nemojte napisati samo "Kvart #1", već dajte aktuelno ime kvarta da bude opisno i zvanično. Te će biti korisno za obe strane, kako za pretraživače, tako i za ljude koji gledaju Vaš sajt.

Fokusirajući se na ove četiri stvari, uz pomoć online marketinga značajno će se poboljšati rangiranjei i povećati broj klikova. Kada niste fokusirani samo na online marketing tehnike, već i na ukupan doživljaj budućih klijenata, možete biti sigurni da ćete imati povećanu količinu kvalitetnog saobraćaja na Vašem sajtu koji će pospešiti Vaše poslovanje u oblasti nekretnina!

Objavio mirko u 10:21 | kategorija:
Permalink | obavesti prijatelja | Komentara (0) | Pošalji komentar
11.7.2013
Agenti za nekretnine, da li ste prisutni online?

Ako ste agent za nekretnine, morate znati da je marketing od vitalnog značaja za Vaše poslovanje. Kako su kupci sve više mobilni, marketing ne čine samo novinski oglasi, leci, pamfleti, pisma ili nešto drugo. Primat polako preuzima internet. Online marketing, marketing društvenih medija; sigurno ste čuli o njima. Ukoliko niste, guglajte malo.

Većina agenata se prebacila na online poslovanje, jer se kupci nalaze na mreži. Prema podacima američkog Nacionalnog udruženja trgovaca nekretninama, 75 % klijenata pretragu započinje na mreži. To je za 41% više nego 2001. Štaviše, online kupci su obrazovani  informisani, skraćuju ciklus nabavke i kupovine i više kupuju skupe nekretnine (kalifornijsko Udruženje trgovaca nekretninama).

Ako niste prisutni na mreži, šanse su da niste bliski ideji internet marketinga, ne znate ništa o tome, ili ste skloni da probate, ali ne znate odakle da počnete. Ako niste prisutni na mreži, možete da izgubite mnogo dobrih potencijalnih kontakata sa klijentima. I ne radi se samo o dobrim kontaktima, već i o uštedi novca.

Sajt može da reklamira Vaše stavove, kao i Vas, Vaša dostignuća i ono što možete da učinite za klijenta. Osim toga, niste ograničeni samo na domaće klijente. Povezani ste sa celim svetom. U stanju ste da pokažete svoje pogodnosti klijentima koji traže preseljenje iz drugih država ili drugih delova sveta, na radost svojih prodavaca. A ako Vas kupci ne pronalaze na mreži, postoji šansa, da će se okrenuti drugim agentima. Ali kako da privučete kupce Vašim sajtom? Agenti koji nisu “kompjuterski” dovoljno potkovani, mogu biti opterećeni ovime. Ali, ovde su osnovne stvari koje treba da zapamtite.

1. Poznajte kupce – Šta kupcima treba? Stavite sebe na njihovo mesto i pokušajte da uvidite šta oni žele. Saveti za nekretnine su sigurno jedna od stvari koja im je potrebna. Vaš sajt mora da bude u stanju da odgovori potrebe kupaca. Ako ne, Vaš sajt će biti gurnut u stranu.

2. Investirajte vreme u SEO - Search Engine Optimisation. Učinite da Vaš sajt bude prepoznat na pretraživačima. Ovo nije jednokratan posao. To može potrajati, ali je vredno ulaganja.

3. Proširite svoju socijalnu mrežu – Najmanje na mreži. Facebook, Twitter, Digg, ovo su samo neki od sajtova koje možete koristiti za društveno umrežavanje.

4. Lead Management – Čemu saobraćaj na sajtu, ako niste u stanju da dobijete klijente? What are that website traffic for if you're not able to get clients? Držite ih.

Ako i dalje niste na mreži, možda je vreme da preduzmete nešto, zar ne mislite tako?
Objavio mirko u 11:17 | kategorija:
Permalink | obavesti prijatelja | Komentara (0) | Pošalji komentar
27.4.2013
Priprema za razgledanje nekretnina na prodaju
Traženje nekretnina za prodaju može da bude uzbudljivo iskustvo. Bilo da ste u potrazi za novim prebivalištem ili iznajmljivanjem imovine, postoji veliki broj mesta na kojima može da se traži, u zavisnosti od toga gde živite i šta tražite. Ali, besciljno lutanje u potrazi za pravim mestom često postaje frustrirajuće i obeshrabruje Vas od nastavka u Vašem nastojanju. Pre nego što počnete sa pretragom, dobro isplanirajte šta želite da pogledate i kada želite da pogledate.

Šta želite da pogledate

Nema svrhe da gledate sve nekretnine koje su na prodaji. Postoje neke koje se ne uklapaju u Vaš budžet sa cenom, zatim neke koje nisu tog tipa za koji ste zainteresovani. Zato sebi uzmite malo vremena da odlučite šta tačno tražite. To će suziti opcije i obezbediti Vam da ne gubite mnogo vremena.
Budite što konkretniji. Ako postoji određeni broj soba koje tražite, ili ne možete da živite bez dovoljno prostora u dvorištu, napravite belešku o tome. Kada imate spisak stvari koje su najvažnije za Vas, krenite sa potragom za nekretninama koje ispunjavaju Vaše standard. Možete biti sigurni da ćete prvo uočiti te karakteristike.

Kada želite da ih gledate

Kada znate koje ćete nekretnine pogledati, Vaš budžet i Vaše potrebe, treba da napravite plan kada ćete ih gledati. Dok ste obilazili jednu nekretninu za drugom bez prethodnog plana, gubili ste vreme i gorivo. Umesto toga, proverite lokaciju na mapi i utvrdite najbolju rutu za obilazak.

Većina ljudi nije u mogućnosti da za jedan dan pogleda sve odgovarajuće nekretnine na prodaju, za koje su zainteresovani. Umesto toga, oni imaju tendenciju da ih grupišu različite izlete. Grupišite nekretnine i proverite jednu oblast u gradu u jednom danu. Ukoliko niste pronašli ono što tražite, ili još uvek želite da razmotrite neke druge karakteristike, isplanirajte još jedan obilazak za neki drugi dan.

Što više uključujete planiranje u proces pretrage, to će rezultati biti bolji. To Vam omogućava da efikasno iskoristite svoje vreme i pogledate onoliko objekata koliko smatrate da je neophodno. Ukoliko radite sa agentom za nekretnine, verovatno će Vam on ili ona isplanirati najveći deo. Ukoliko ih tražite na Internetu i tražite na primer nekretnine Novi Sad ili stanovi Novi Sad, onda ih popišite sve napravite sami plan obilaska.
Objavio mirko u 10:10 | kategorija:
Permalink | obavesti prijatelja | Komentara (0) | Pošalji komentar
8.3.2013
Najveće Greške Investitora Nekretnina u Online Marketingu
Online marketing je postao veoma važan za svaku vrstu posla. I u biznisu sa nekretninama, takođe igra značajnu ulogu. Generalno, investitori čine neke jednostavne greške koje mogu da im upropaste marketinške planove. U ovom članku ćemo ukazati na neke uobičajene, ali i najveće greške koje čine investitori prilikom planiranja njihove marketing strategije.

Greška br. 1: Izbor trenutka

Prva najveća greška, koju čine investitori, je postavljanje u pogrešno doba dana. To zaista utiče na marketinške napore. Činjenica je da besplatni sajtovi uvek postavljaju nove reklame na vrhu stranice. Dakle, stari oglasi se potiskuju na dole. Pojednostavljeno, ukoliko postavite Vaš oglas u 5 ujutru, postoji opasnost da ne bude uopšte pročitan od strane ciljane grupe. U slučaju da živite u velikom gradu, postoji velika verovatnoća da Vaš oglas neće biti lociran u toku pre podneva. Generalno, većina investitora svoje oglase postavlja odmah ujutru. Međutim, na ovaj način njihovi oglasi ne dobijaju maksimalnu izloženost koju žele.

Pojedini investitori postavljaju svoje oglase kasno noću. To je drugi najgori period u toku dana da postavite Vaš oglas. Ukoliko želite da dobijete maksimalan povraćaj uloženih sredstava, trebalo bi da oglas postavite u vreme kada najveći broj ljudi surfuje Internetom. Generalno je to u vreme ručka ili posle večere. Međutim, trebalo biste to da testirate i sami saznate koje je pravo vreme za postavljanje oglasa.

Greška br. 2: Isti stari oglasi

Generalno investitori postavljaju samo uopštene informacije o nekretnini i uslovima najma sa kontakt telefonom. Ovakvi tipovi oglasa ne privlače kupce. Oni na svakom koraku vide oglase ove vrste. Dakle, ukoliko želite da privučete klijente, morate da napravite atraktivnu reklamu koja će da ih impresionira i podstakne, ne samo da pročitaju Vaš oglas, nego i da Vas kontaktiraju. Kada neko potraži npr. nekretnine Novi Sad ili stanovi Novi Sad potrudite se, ukoliko imate ponudu za ovakve tražene termine, da date što više informacija o tome.Izaberite neku sa primamljivim naslovom i koja pruža informacije o imovini na atraktivan i zanimljiv način.

Greška br. 3: Poziv na akciju

Veoma je važno da oglas uključuje i poziv na akciju. Na primer, pozovite broj 2347488787 nije stvarno poziv na akciju. Umesto toga, postavite, na primer, odrednice, kao što su:
  • Posetite naš sajt ABC.com, kako biste dobili besplatan spisak nekretnina pod hipotekom
  • Kontaktirajte nas na mail … i dobićete besplatan spisak luksuznih kuća u Vašoj okolini.
Objavio mirko u 18:16 | kategorija:
Permalink | obavesti prijatelja | Komentara (0) | Pošalji komentar