17.1.2014
2 stvari koje morate da imate za dizajniranje enterijera

Šta Vam pada na pamet kada pomislite na enterijer, dizajn enterijera ili dizajnera enterijera? Da li pomislite na kompletan koncept prostora sa dekorom, nameštajem i tapetama? Ili možda na nešto konkretnije, kao što je tekstura tkanine, intenzitet boja ili dizajn tapeta? Sve ovo su elementi dizajna enterijera, čiji je cilj da stvori podsticajan, atraktivan i funkcionalan životni ambijent za Vas i druge.

Uspešna karijera dizajniranja enterijera zahteva izuzetni kreativan um. Ideja mora da se javi čim se ugleda mesto, prostor ili zid. Osoba koja je efikasna kao dizajner enterijera je ona osoba koja nema samo ideje za redizajniranje sopstvenog prostora, već i prostora prijatelja ili samo poznanika. Potencijalno talentovan dizajner enterijera odmah može da da predloge za bolje ukrašavanje ili bolji dizajn.

Umetničke sklonosti nisu same po sebi dovoljne za ostvarivanje uspešne karijere dizajnera enterijera. Postoji veliki broj obaveza koje moraju da se ispune, kako bi se ispunili zadaci dizajniranja enterijera. Dizajneri enterijera obično rade danonoćno sa klijentima, u različitim objektima, koji su uključeni i neophodni za ostvarivanje projekata; sve ovo zahteva profesionalnost dizajnera enterijera, kako bi se posao uspešno obavio. Dizajner enterijera mora da pokriva i upravlja svim elementima projekta, jer je to veoma važno za postizanje uspeha.

Još jedan razlog zašto u svetu dizajna enterijera ne uspevaju samo oni koji su samo umetnički i kreativno nadareni, jeste priroda komunikacije. Osoba koja ne zna da klijentu prenese svoj koncept nikada neće biti shvaćena. Pošto dizajne enterijera, kao vrsta posla, zahteva sastanke i konsolidovanje sa različitim ljudima različitih karaktera, dobra komunikacija je alatka koja je podjednako važna kao umetnička nadarenost dizajnera.

Odgovornost i sposobnost efikasnog komuniciranja su oružje svakog uspešnog dizajnera enterijera. Ukoliko smatrate da niste dobri u jednom od dva navedena aspekta, pronađite način kako da prevaziđete ta ograničenja. Budite spremni za izazove sa kojima se možete suočiti pre nego što vam dizajn enterijera postane profesija.

Objavio mirko u 13:35 | kategorija:
Permalink | obavesti prijatelja | Komentara (0)
Komentari:
Pošalji komentar


Pošalji komentar