19.2.2014
Kako da tražite stan putem Interneta

Traženje stana putem Interneta nikada nije bilo lakše. Pronalaženje stana traje znatno kraće u odnosu na pretrage pre nego što je Internet postao dominantan za mnoge industrije. Međutim, postoje neki koraci koji moraju da se preduzmu, kako bi pretraga bila uspešna. Pročitajte i primenite nekoliko saveta i sugestija, koje će Vam sigurno pomoći.

Budite sigurni da znate šta želite

Ako tačno znate šta želite da stan ima pre nego što krenete da tražite, smanjićete vreme koje će biti potrebno za pretragu. Uzmite parče papira i olovku i zapišite karakteristike i funkcije koje Vaš budući stan mora da ima. Ova lista će Vam pomoći da eliminišete stanove koji ne odgovaraju Vašim kriterijumima.

Počnite pretragu

Vrlo je dobro što nećete morati da se vozikate okolo i obilazite sve stambene jedinice. Umesto toga ćete biti u mogućnosti da tražite iz svoje fotelje ili kreveta. Ali, budite sigurni da Vas ništa ne ometa i da imate malo više vremena za pretraživanje u privatnosti.

Vreme je da počnete da zapisujete stanove koji danas mogu da budu savršeni za Vas. Naravno, ukoliko je potrebno da odštampate bilo kakve specifikacije, ne bi bilo loše da imate i pristup štampaču.

Kako da tražite

Postoji veliki broj sajtova za pretraživanje stanova, koji su Vam dostupni. Izaberite nekoliko njih. Najbolji sajtovi omogućavaju pretraživanje u okolini i gradu. Isto tako, najbolji su oni sajtovi koji omogućavaju pretraživanje po specifičnim kriterijumima. Tako na primer, ukoliko tražite isključivo stanove u izgradnji u određenom mestu, i unesete, recimo, kriterijum “Stanovi u izgradnji Novi Sad”, trebalo bi da Vam izađe samo lista stanova u izgradnji u Novom Sadu. Kod svih sajtova bi trebalo da imate pristup fotografijama, skicama i cenama.

Vreme je da proverite raspoloživost

Nakon što ste pronašli stan, koji odgovara Vašim zahtevima i čija Vam je cena dostupna, vreme je da obavite telefonske pozive. Zapamtite da cena koju vidite na Internetu ne mora da bude konačna, već se nakon direktnog kontakta može menjati.

Budite spremni da obiđete stan i donesete konačnu odluku. Spremite pitanja, koje želite da postavite, kada odlučite da obiđete stan.

Ne zaboravite da postavite pitanja o stvarima koje su bitne za Vas, koje mogu da uključe mesto za parking i druge kriterijume.

Mobilne pretrage

Ukoliko imate pametan telefon, pretragu možete vršiti i pomoću njega.

Objavio mirko u 10:50 | kategorija:
Permalink | obavesti prijatelja | Komentara (0)
Komentari:
Pošalji komentar


Pošalji komentar