8.3.2013
Najveće Greške Investitora Nekretnina u Online Marketingu
Online marketing je postao veoma važan za svaku vrstu posla. I u biznisu sa nekretninama, takođe igra značajnu ulogu. Generalno, investitori čine neke jednostavne greške koje mogu da im upropaste marketinške planove. U ovom članku ćemo ukazati na neke uobičajene, ali i najveće greške koje čine investitori prilikom planiranja njihove marketing strategije.

Greška br. 1: Izbor trenutka

Prva najveća greška, koju čine investitori, je postavljanje u pogrešno doba dana. To zaista utiče na marketinške napore. Činjenica je da besplatni sajtovi uvek postavljaju nove reklame na vrhu stranice. Dakle, stari oglasi se potiskuju na dole. Pojednostavljeno, ukoliko postavite Vaš oglas u 5 ujutru, postoji opasnost da ne bude uopšte pročitan od strane ciljane grupe. U slučaju da živite u velikom gradu, postoji velika verovatnoća da Vaš oglas neće biti lociran u toku pre podneva. Generalno, većina investitora svoje oglase postavlja odmah ujutru. Međutim, na ovaj način njihovi oglasi ne dobijaju maksimalnu izloženost koju žele.

Pojedini investitori postavljaju svoje oglase kasno noću. To je drugi najgori period u toku dana da postavite Vaš oglas. Ukoliko želite da dobijete maksimalan povraćaj uloženih sredstava, trebalo bi da oglas postavite u vreme kada najveći broj ljudi surfuje Internetom. Generalno je to u vreme ručka ili posle večere. Međutim, trebalo biste to da testirate i sami saznate koje je pravo vreme za postavljanje oglasa.

Greška br. 2: Isti stari oglasi

Generalno investitori postavljaju samo uopštene informacije o nekretnini i uslovima najma sa kontakt telefonom. Ovakvi tipovi oglasa ne privlače kupce. Oni na svakom koraku vide oglase ove vrste. Dakle, ukoliko želite da privučete klijente, morate da napravite atraktivnu reklamu koja će da ih impresionira i podstakne, ne samo da pročitaju Vaš oglas, nego i da Vas kontaktiraju. Kada neko potraži npr. nekretnine Novi Sad ili stanovi Novi Sad potrudite se, ukoliko imate ponudu za ovakve tražene termine, da date što više informacija o tome.Izaberite neku sa primamljivim naslovom i koja pruža informacije o imovini na atraktivan i zanimljiv način.

Greška br. 3: Poziv na akciju

Veoma je važno da oglas uključuje i poziv na akciju. Na primer, pozovite broj 2347488787 nije stvarno poziv na akciju. Umesto toga, postavite, na primer, odrednice, kao što su:
  • Posetite naš sajt ABC.com, kako biste dobili besplatan spisak nekretnina pod hipotekom
  • Kontaktirajte nas na mail … i dobićete besplatan spisak luksuznih kuća u Vašoj okolini.
Objavio mirko u 18:16 | kategorija:
Permalink | obavesti prijatelja | Komentara (0)
Komentari:
Pošalji komentar


Pošalji komentar