27.4.2013
Priprema za razgledanje nekretnina na prodaju
Traženje nekretnina za prodaju može da bude uzbudljivo iskustvo. Bilo da ste u potrazi za novim prebivalištem ili iznajmljivanjem imovine, postoji veliki broj mesta na kojima može da se traži, u zavisnosti od toga gde živite i šta tražite. Ali, besciljno lutanje u potrazi za pravim mestom često postaje frustrirajuće i obeshrabruje Vas od nastavka u Vašem nastojanju. Pre nego što počnete sa pretragom, dobro isplanirajte šta želite da pogledate i kada želite da pogledate.

Šta želite da pogledate

Nema svrhe da gledate sve nekretnine koje su na prodaji. Postoje neke koje se ne uklapaju u Vaš budžet sa cenom, zatim neke koje nisu tog tipa za koji ste zainteresovani. Zato sebi uzmite malo vremena da odlučite šta tačno tražite. To će suziti opcije i obezbediti Vam da ne gubite mnogo vremena.
Budite što konkretniji. Ako postoji određeni broj soba koje tražite, ili ne možete da živite bez dovoljno prostora u dvorištu, napravite belešku o tome. Kada imate spisak stvari koje su najvažnije za Vas, krenite sa potragom za nekretninama koje ispunjavaju Vaše standard. Možete biti sigurni da ćete prvo uočiti te karakteristike.

Kada želite da ih gledate

Kada znate koje ćete nekretnine pogledati, Vaš budžet i Vaše potrebe, treba da napravite plan kada ćete ih gledati. Dok ste obilazili jednu nekretninu za drugom bez prethodnog plana, gubili ste vreme i gorivo. Umesto toga, proverite lokaciju na mapi i utvrdite najbolju rutu za obilazak.

Većina ljudi nije u mogućnosti da za jedan dan pogleda sve odgovarajuće nekretnine na prodaju, za koje su zainteresovani. Umesto toga, oni imaju tendenciju da ih grupišu različite izlete. Grupišite nekretnine i proverite jednu oblast u gradu u jednom danu. Ukoliko niste pronašli ono što tražite, ili još uvek želite da razmotrite neke druge karakteristike, isplanirajte još jedan obilazak za neki drugi dan.

Što više uključujete planiranje u proces pretrage, to će rezultati biti bolji. To Vam omogućava da efikasno iskoristite svoje vreme i pogledate onoliko objekata koliko smatrate da je neophodno. Ukoliko radite sa agentom za nekretnine, verovatno će Vam on ili ona isplanirati najveći deo. Ukoliko ih tražite na Internetu i tražite na primer nekretnine Novi Sad ili stanovi Novi Sad, onda ih popišite sve napravite sami plan obilaska.
Objavio mirko u 10:10 | kategorija:
Permalink | obavesti prijatelja | Komentara (0)
Komentari:
Pošalji komentar


Pošalji komentar