11.7.2013
Agenti za nekretnine, da li ste prisutni online?

Ako ste agent za nekretnine, morate znati da je marketing od vitalnog značaja za Vaše poslovanje. Kako su kupci sve više mobilni, marketing ne čine samo novinski oglasi, leci, pamfleti, pisma ili nešto drugo. Primat polako preuzima internet. Online marketing, marketing društvenih medija; sigurno ste čuli o njima. Ukoliko niste, guglajte malo.

Većina agenata se prebacila na online poslovanje, jer se kupci nalaze na mreži. Prema podacima američkog Nacionalnog udruženja trgovaca nekretninama, 75 % klijenata pretragu započinje na mreži. To je za 41% više nego 2001. Štaviše, online kupci su obrazovani  informisani, skraćuju ciklus nabavke i kupovine i više kupuju skupe nekretnine (kalifornijsko Udruženje trgovaca nekretninama).

Ako niste prisutni na mreži, šanse su da niste bliski ideji internet marketinga, ne znate ništa o tome, ili ste skloni da probate, ali ne znate odakle da počnete. Ako niste prisutni na mreži, možete da izgubite mnogo dobrih potencijalnih kontakata sa klijentima. I ne radi se samo o dobrim kontaktima, već i o uštedi novca.

Sajt može da reklamira Vaše stavove, kao i Vas, Vaša dostignuća i ono što možete da učinite za klijenta. Osim toga, niste ograničeni samo na domaće klijente. Povezani ste sa celim svetom. U stanju ste da pokažete svoje pogodnosti klijentima koji traže preseljenje iz drugih država ili drugih delova sveta, na radost svojih prodavaca. A ako Vas kupci ne pronalaze na mreži, postoji šansa, da će se okrenuti drugim agentima. Ali kako da privučete kupce Vašim sajtom? Agenti koji nisu “kompjuterski” dovoljno potkovani, mogu biti opterećeni ovime. Ali, ovde su osnovne stvari koje treba da zapamtite.

1. Poznajte kupce – Šta kupcima treba? Stavite sebe na njihovo mesto i pokušajte da uvidite šta oni žele. Saveti za nekretnine su sigurno jedna od stvari koja im je potrebna. Vaš sajt mora da bude u stanju da odgovori potrebe kupaca. Ako ne, Vaš sajt će biti gurnut u stranu.

2. Investirajte vreme u SEO - Search Engine Optimisation. Učinite da Vaš sajt bude prepoznat na pretraživačima. Ovo nije jednokratan posao. To može potrajati, ali je vredno ulaganja.

3. Proširite svoju socijalnu mrežu – Najmanje na mreži. Facebook, Twitter, Digg, ovo su samo neki od sajtova koje možete koristiti za društveno umrežavanje.

4. Lead Management – Čemu saobraćaj na sajtu, ako niste u stanju da dobijete klijente? What are that website traffic for if you're not able to get clients? Držite ih.

Ako i dalje niste na mreži, možda je vreme da preduzmete nešto, zar ne mislite tako?
Objavio mirko u 11:17 | kategorija:
Permalink | obavesti prijatelja | Komentara (0)
Komentari:
Pošalji komentar


Pošalji komentar