15.4.2014

Nemački jezik je jedan od jezika kojim se najčešće govori širom sveta. To je zvanični jezik nekoliko zemalja, uključujuću Nemačku, Austriju, Švajcarsku i Belgiju. Nakon engleskog, nemački je jedan od najpoznatiji jezika u Evropskoj uniji, gde je i jedan od službenih jezika. Nemački jezik je treći strani jezik u Sjedinjenim Državama, iza španskog i francuskog, a etničko nasleđe mnogih Amerikanaca ima nemačke korene. Postoje mnogi razlozi za učenje nemačkog jezika, kao što su potencijalna karijera, obogaćivanje trenutne karijere i povećanje iskustva putovanja.

Ukoliko ste zainteresovani da naučite nemački jezik iz profesionalnih razloga, možete odabrati nekoliko opcija. Možete da posećujete koledž ili univerzitet i steknete diplomu na nemačkom. Sticanje diplome na nemačkom, obezbeđuje Vam solidnu osnovu znanja nemačkog jezika, kako pismeno tako i konverzacijsko. Sa nemačkom diplomom imate brojne mogućnosti za razvoj karijere. Ukoliko ste bilingvalni  možete steći sertifikat prevodioca za nemački jezik. Ovo je stimulans koji Vam nudi brojne opcije u karijeri. Možete raditi puno radno vreme za inostranu prevodilačku firmu, na prevođenju važnih poslovnih dokumenata ili web stranica za globalne korporacije. Ili možete raditi kao samostalni prevodilac, gde ćete sami određivati raspored i obim poslova. Još jedna mogućnost je da držite časove svog maternjeg jezika u jednoj školi na nemačkom govornom području. Poznavanjem svog i nemačkog jezika, imaćete mogućnost da uživate u načinu života zemlje sa nemačkog govornog područja, gde možete imati ispunjenu karijeru, i iskusite život i kulturu drugog naroda.

Možda ćete tokom karijere morati naučiti nemački, kako biste mogli da komunicirate sa inostranim partnerima ili relocirate u zemlju sa nemačkog govornog područja. U tom slučaju možete da upišete ubrzani online kurs nemackog jezika, koji je brz, zgodan i lak način da naučite jezik. Online kurs će Vam obezbediti veštine čitanja, pisanja i komunikacije sa drugim osobama. Postoji nekoliko online programa koji nude ubrzani kurs nemačkog, ali i mnogih drugih jezika. Ukoliko zbog posla morate da se preselite u neku zemlju sa nemačkog govornog područja, ustanovićete da nakon ovog kursa imate solidno znanje nemačkog jezika, što će Vam preseljenje učiniti manje stresnim.

Ukoliko želite da malo naučite nemački kako biste putovali u zemlje sa nemačkog govornog područja, razmislite da kombinujete učenje i odmor, tako što ćete posetiti neki od kurseva nemačkog jezika, koji su namenjeni onima koji putuju i imaju želju da nauče jezike u stranim zemljama. Učenjem jezika na ovaj način, ne samo da ćete naučiti da komunicirate na nemačkom, već ćete i doživeti nemačku kulturu. Putujuću po Nemačkoj, gde jezik ima svoje korene, postaćete deo života i kulture, a jezik ćete naučiti brzo i sa iznenađujućom lakoćom. Naučićete konverzacijske i idiomske stilove jezika. Svakodnevno ćete biti u interakciji sa izvornim Nemcima, koji neće uvek biti voljni ili sposobni da sa Vama komuniciraju na engleskom. Zato ćete Vi morati da se trudite da sa njima komunicirate na nemačkom jeziku. Postaćete zaokupljeni svakodnevnim životom Nemačke. Naučićete da cenite nemačku kulturu: istoriju, arhitekturu, hranu (i pivo!) i narod. Kao deo ovakvog programa, pohađaćete kurseve na kojima ćete naučiti kako da dobro čitate i pišete na nemačkom jeziku. Ne postoji bolji način da naučite nemački jezik i doživite Nemačku.

Bilo da ste zainteresovani da naučite nemački jezik iz akademskih ili profesionalnih razloga, ili ste zainteresovani da naučite kako da govorite nemački na odmoru, poznavanje stranog jezika je intelektualni i lični stimulans, koji će Vam otvoriti oči ka novoj kulturi.

objavio: nenica u: 11:09
kategorija: obavesti prijatelja | Komentara: (0)