Dragim prijateljima
3/7/2011


Želim se zahvaliti svima na podršci , vjerujte, trebala mi je.
Još smo tu. Čekamo.
Život je putovanje, a na kraju presjedamo u neke druge kočije da nas vode dalje.
Znam da je moram pustiti, i da se moramo oprostiti.
Opet sam sebična, kupila bi još malo vremena.

Držim je još na peronu, oni strpljivo čekaju, znaju da će mi je odvesti, pa se ne žure.
Nisu ružni, nisu strašni, Oslobodit će je boli, maknut će okove, i pustiti je da leti slobodno.
Ali pupčanu vrpcu moram ja presjeći. Drhte mi ruke, ne mogu.
I opet uvijek isto pitam, zašto ona a ne ja,
Objavio jullie u 09:45 | kategorija:
Permalink | Obavesti prijatelja | Komentara (2) | Pošalji komentar


Sandra Pezo Ukota
11/12/2010
Erste banka
SWIFT - ESBCHR22
IBAN - HR 1724020063205724010
broj računa - 7701783350


https://www.blogoye.net/mamaimacak/
https://www.blogoye.net/jullie/

HVALA!
Za mamu i mačka od srca
4/12/2010

Ne dam je. Ne da se ni ona...


Onako ćelavi leže, povraćaju, plaču, pucaju vene, začepe se kateteri. Nosim joj jesti iz doma svaki dan. Bolničku hranu ne može jesti, kao ni većina djece. Nema se sredstava, kažu. Pa se djeci oslabljenog želuca na onkologiji daje grah... 

Martina Ukota ima 17 godina i ogromnu volju za životom. Sve je počelo s boli u leđima, sasvim običnom, nimalo prijetećom. Tog dana, kada je radila rendgen, zadnji je put stajala na nogama. Dva i pol mjeseca traje njezina borba sa zloćudnom bolešću, ali Martina, njezina majka Sandra, obitelj i prijatelji učinit će sve na svijetu da ona ponovo bude zdrava i bezbrižna djevojka.

- Što prvo mati pomisli kad joj kći od 16 godina kaže da je bole leđa? 'Obuci se, ne idi gole škine na motoru, nosi potkošulju, obuj crevje alavija a ne te takve'... Imam ih tri, Martina je srednja. Vazda je bila u svom điru, vazda na svoju ruku – počinje svoju priču Martinina majka Sandra. - Tko bi normalan pomislio da se TO može dogoditi tebi, tvome djetetu. Ali dogodi se, ne događa se uvijek nekom drugom. Dogodilo se meni.

OŠTEĆENJA OD METASTAZA
- Martina je 18. kolovoza ove godine napravila rendgen kralježnice u dubrovačkoj bolnici. Doktorima se nije svidio pa su uradili i CT. Dijagnoza - oštećenja uzrokovana metastazama. Tri kralješka jako nagrižena, mora ostati u bolnici i ne smije se dizati s kreveta. Metastaze i na plućima. Tog 18. kolovoza moja je Martina posljednji put stala na svoje noge. Dva tjedna sam se borila, grizla i zapomagala da se pošalje u Zagreb. Činjenica je da Dubrovnik ima izvrsno opremljenu bolnicu, a nema tko odraditi punkciju. Možda ako se doktor vrati s godišnjeg pa ako bude raspoložen. Ako bude 'raspoložen'?! Što na to reći? Ubit nekoga? S prijateljicom sam sjela u onu betulu pred bolnicom, komentirajući sve to, a za stolom do našeg bila je obitelj mlade osobe, isto oboljele od maligne bolesti. Ona je čula njihove komentare, ja nisam. Da što ja mislim, da će mi u Zagrebu bit med i mlijeko... Kad mi je poslije to ispričala, šokirala me ta zloba. To je bio početak, sad sam se i na takve reakcije navikla – prisjeća se Sandra početka najtežeg perioda svog života....

 

Obzirom da Martina boluje od Ewingovog sarkoma koji je oštetio kralježnicu i metastazirao na pluća i mozak te se u pratnji majke Sandre već nekoliko mjeseci nalazi na liječenju u Zagrebu koje sa sobom nosi i velike troškove a potrajati će barem do ljeta iduće godine, akcija i dalje traje pa svi koji žele pomoći obitelji Ukota to mogu napraviti uplatom na žiro račun koji je otvoren u Privrednoj banci Zagreb na broj 2340009-3212569358.


Objavio DRVO u 22:13 | kategorija:
Permalink | Obavesti prijatelja | Komentara (12) | Pošalji komentar