Zanimljivosti vezane za naočare
6.2.2014
Jednostavni saveti za odabir pravih sportskih naočara za sunce

Ako ste angažovani u raznim sportovima, onda znate da je nošenje sportksih naočara za sunce veoma korisno za Vas. Postoji mnogo različitih vrsta sportskih naočara za sunce, ali je veoma bitno da odaberete prave sportske naočare za Vas, jer će one štititi Vaše oči od različitih stvari.

Evo nekoliko jednostavnih saveta za odabir pravih sportskih naočara za Vas:

Izaberite naočare za sunce koje Vam savršeno odgovaraju. Uvek je važno odabrati naočare koje Vam savršeno stoje. Ne bi bilo dobro da morate često da nameštate svoje naočare, dok se bavite nekom sportskom aktivnošću. To će Vam biti više smetnja nego prednost, ako to morate stalno da radite. Imajte na umu da će ove sportske naočare da štite Vaše oči od štetnih sunčevih zraka, kao i od raznih čestica, za vreme sportskih aktivnosti.

Budite sigurni da su Vam naočare udobne. Izaberite dizajn sa kojim ćete se osećati prijatno. Nemojte da izaberete dizajn naočara samo zato što izgleda kul i zato što je moderan. U obzir morate da uzmete i udobnost. Ako Vam neki dizajn naočara nije udoban, trebalo bi da tražite neki drugi.

Izaberite naočare sa zaštitom od ultraljubičastih zraka. Glavni razlog nošenja sportskih naočara za sunce, jeste zaštita očiju od štetnih sunčevih zraka. Kupovina naočara bez zaštite od ultraljubičastih zraka bi bila beskorisna. Sportovi na otvorenom Vas izlažu velikoj količini sunčeve svetlosti, tako da morate da proverite da li ste izabrali naočare sa adekvatnim nivoima zaštite od sunčevih zraka.

Stakla treba da budu otporna na ogrebotine. Pošto ćete nostiti sportske naočare za sunce, stakla treba da budu otporna na ogrebotine. Pogodna su za bicikliste ili motocikliste koji se kreću velikim brzinama. Naočare ne treba lako da se ogrebu raznim česticama.

Imajte na umu da treba da izaberete naočare koje su dugotrajne i koje će biti u stanju da na odgovarajući način zaštite Vaše oči. Jedan od najvećih brendova sportskih naočara za sunce su Arnette naocare za sunce, koje dolaze sa različitim vrstama stakala. Takođe postoje i razni stilovi koji su pogodni i za muškarce i za žene.

Objavio stevan u 15:14 | kategorija:
Permalink | obavesti prijatelja | Komentara (0)
Komentari:
Pošalji komentar


Pošalji komentar