23/10/2008


Ah, ta dijabolicna strana zenske pameti, od Eve do danasnjih narastaja, bez izuzetka ih tjera da od raja prave pakao, cim im se ukaze prilika za to!
Ali, ne krivimo ih zbog toga, jer da li ce im takvo sto poci za jabukom, uvijek je zavisilo samo od nas, muskaraca!

Nekoliko progona iz Eden-a i lekcije su naucene - potpisao sam pakleni trgovinski sporazum, koji me je konacno izuzeo iz tih zbivanja!
Puna vreca jabuka u kuci za svaku zenu koja se nadje u blizini, garantuje da se djavo nece dosadjivati, a ja za to vrijeme, mogu mirne savjesti ljustiti mandarine i kontemplirati na temu modernih komunikacija.

Evo, na primjer, kazu da je nemoguce ostvariti direktnu komunikacionu liniju izmedju Raja i Pakla!
Medjutim, znamo da rijec "nemoguce" ne postoji u zivotu jednog inzenjera, naucnika, ili programera! Ne postoji i tacka! to jest, usklicnik!
Sve je moguce uz izvjesnu vjerovatnocu, tako da cekam da bar 13% stanovnika gore dvije nabrojane oblasti potpise peticiju za takvo sto i odmah RATEL-u saljem prijedlog projekta!
Naravno, narusavanje tog privida nevjerovatnoce, samo po sebi dalje otvara mogucnosti komunikacije na relacijama Zemlja-Raj i Zemlja-Pakao, ali za pocetak, uslijed te tradicionalne cenzure, samo u formi mailova i to jednosmjerno - od Zemlje ka Raju, tj. od Pakla ka Zemlji.
Ne znam zasto je tako, a krenem li previse da nagadjam, mogao bih jako brzo rezervisati sebi jednu parcelu, tamo negdje, gdje ne bih htio - zato, Aleksandre sine, poklopi se i cuti... do sljedece recenice, naravno!
Naime, javlja se mogucnost da pravim lobiranjem (Papin izaslanik je diskretno naznacio tricavih 70% od ukupnih prihoda) uspjednemo izdejstvovati na nebeskom samitu i pravo na direktnu dvosmjernu komunikaciju!
Kazu, samo, ne mogu nam garantovati da nas BIA tom prilikom nece prisluskivati, ali djavoli ce nas sigurno ostaviti na miru!

Ah, da, sigurno se pitate i koja bi trebala biti cijena ovog jedinstvenog prikljucka?
E, to je vijest koja ce sigurno obradovati sve vas koji se plasite inflacije, kamata uslijed nepovoljnih kredita, ili mozda nemogucnosti redovnog izmirenja obaveza!
Pozivi se, naime, nece tarifirati, a cijena prikljucka je prava sitnica, ista i na nebu i na zemlji - vasa dusa... i... placa se pouzecem!
Objavio Wolfie u 03:42
kategorija posta: email this post | Komentara (0)