trebamisvakidan

19/11/2006

Kako prepoznati milionera?01:26 , 19/11/2006 Poslao u eto i to 7 komentara Link


11/11/2006

šta reći....


Petar Marković (81) iz Bukove Glave tvrdi da je ubio 10 zmajeva

Pera ubiva aždahe

Neće zmaj na decu, ljude i babe. Ali žene od 18 do 40 godina trebalo bi da pripaze

Ako je verovati priči Petra Markovića (81) iz Bukove Glave, zaseoka skrivenog u planinama iznad Majdanpeka, zmajevi nisu izmišljeni. On ih lovi i ubija već šest decenija!

- Ima ih mnogo u ovim krajevima. Kriju se po pećinama, duvarima, dimnjacima, oko parnog kotla majdanpečke toplane. Čak mislim da je jedan ovih dana opet u okolini kotla i moraću to da proverim - kaže poslednji "lovac na zmajeve" u ovim krajevima.

- Slika o zmaju koji juri ljude nije baš sasvim tačna. Od njih bi najviše trebalo da zaziru mlade devojke i žene koje su još u snazi. Neće zmaj na decu, ljude i babe. Ali žene od 18 do 40 godina trebalo bi da pripaze. Zmajevi baš njih jure, znate već zbog kojih stvari - siguran je Pera.

Zmaja je, prema njegovim rečima, baš tad najlakše ga je naći, jer je uglavnom nevidljiv. U trenucima kada "spopadne" žrtvu, moguće je prema njenim pokretima videti da je i on tu i da "radi radnju".

- LJudi pogrešno misle da mogu da ga ubiju na klasičan način. Bio sam prisutan kada je muž sa pištoljem čekao zmaja. Kada je zmaj došao, i kada je dohvatio njegovu ženu, to se videlo po njenim pokretima, ali i po pomeranju ćebeta. Muž je pucao, ali ništa mu nije mogao dok ja nisam izvadio svoje "eksperimentalije" i napao ga, ali na početku, uspeo sam samo da ga ranim. Tada je muž priskočio i srpom ga posekao. Krv je bila svuda po sobi, i to su svi posle mogli da vide i čudili se - veli starac.

Petrove "eksperimentalije" su posebna priča. Sačinjene su od masti ubijenih zmajeva, njihove kože, ali i još nekih trava i sastojaka koje ne želi da otkrije, kao što ne želi ni da pokaže mast jer, kako reče, mnogo brzo "vetri", a malo je ima i vrlo je dragocena.

- To je jedini način da se zmaju dođe glave. Meni je recept prenela majka koja je, takođe, bila poznati lovac na zmajeve u ovim krajevima. Ja zasada još nemam kome da prenesem ono što znam, nema interesovanja za ovaj posao. A trebalo bi, jer je ovaj kraj oko Majdanpeka izuzetno povoljno tle za ove nemani. Nema njih u Banatu, Sremu i ostalim ravnicama. Ne znam ni da ih ima oko Negotina, ali ovde gde ima krševa, pećina, šume, ima ih mnogo - kaže Pera i objašnjava da se zmaj u početku ženama prikazuje kao lep momak i tako ih pridobija: "Posle im tek pokazuje svoj pravi oblik, ali tada je kasno. Drži ih u strahu, preti, ne dozvoljava da primaju muža u postelju."

Pera ih je do sada ubio desetak. Kako kaže, ne bavi se brojanjem, jer ne želi da ih se seća.
- Jednom zamalo nisam stradao, zmaj me zapalio, gotovo da me ubio. Sve mi je izgorelo, odeća, kosa, sve, ostao sam go kao od majke.

Jedva sam se izvukao. Najbolji dani za lov na zmaja su utorak i subota. Tada se skrivaju po svojim jazbinama, a on ih prati po krvavim tragovima koje iza sebe ostavljaju. Kada pronađe jazbinu, spaljuje je svojim "eksperimentalijama", a iza njih ostaje samo lokva krvi. Što je zmaj stariji, i količina krvi je veća - tvrdi Petar.
I tako, dan za danom, Petar Marković nastavlja svoju borbu. Kao pravi profesionalac, nije želeo da nam otkrije identitet nijedne od žena koje je spasio, čak ni njihov broj, ali, kada krene iz svoje "baze" na Bukovoj Glavi kroz majdanpečke šume, jedno je sigurno - zmajevima, ukoliko ih zaista ima, nije svejedno

HRAPAV BELEG NA LAKTU

Posledice odnosa sa zmajem su, kaže Pera, veoma teške: "Žena postaje malokrvna, malaksala, gubi ženski ciklus, a sve to zato što joj zmaj pije krv, jer se on samo time hrani. Žene koje su imale odnos sa zmajem mogu se lako prepoznati. Na laktu imaju hrapav beleg, koža im je kao u kornjače i potamnela."
On ne zna za slučaj da se žena sama oslobodila zmaja: "Sama može samo da se upokoji, drugog spasa joj nema. Jedini lek sam ja, i ako neko ima tih problema, neka me pozove. Ne uzimam naknadu za taj posao, jedina nagrada mi je saznanje da sam ubio još jednog."


01:59 , 11/11/2006 Poslao u eto i to 5 komentara Link


O meni

Home
Moj Profil
Arhiva
Prijatelji
Foto Album

Linkovi


Kategorije

svaki dan
poneki stih
pozajmljeno
i to je dan
trenutak
eto i to

Poslednje napisano

mi
krug
.....
sama je došla...
Bol, gnev i blogos
običan dan
.......
verovanje
Kako prepoznati milionera?
kraj?
Bez Naslova
Obuci hrabrost
Noć
Ako znaš bilo što
naručili smo je....

Prijatelji

edukator
maxiz
Mirakulica
Lady
SRNA
drvo
yin
Dzo
samojedino
BIBA
Skorpijica
doktor

Blog Hosting

BlogOye - Balkan Blog Portal

«  April 2021  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
trebamisvakidan