Živim - No Alternative

Home
Profil
Arhiva
RSS

Slalom

Vaš potpis za više beba
Ni kvantitet ni kvalitet
Preventiva
Elektronske knjige
Volontiranje, ali ne na Univerzijadi

Linkovi

Astrostories

Khaled Hosseini

BlogOye - Balkan Blog Portal

Global 

Bloggers Against AIDS Campaign


Vaš potpis za više beba

13:25, 22/1/2010 1komentara Link

Na Facebook u se možete učlaniti u grupu koja podržava ovu akciju. Peticiju možete potpisati na Formularu.

Dajte svoj glas za prosirenje prava parova na vantelesnu (ili potpomognutu) oplodnju preko fonda za zdravstveno osiguranje.


Tražimo:
- omogućavanje nestimulisanih postupaka vantelesne oplodnje o trošku Fonda,
- omogućavanje postupka vantelesne oplodnje i za žene sa smanjenom funkcijom jajnika o trošku Fonda
- pomeranje starosne granice za vantelesnu oplodnju o trošku Fonda.

Obrazloženje:
- jedan postupak iz prirodnog ciklusa košta daleko manje od uobičajenog stimulisanog postupka.
- neke žene i sa četrdeset godina imaju dobar odgovor jajnika na stimulaciju.
- smanjena funkcija jajnika je medicinska dijagnoza, kao u ostalom i sam sterilitet, pa je nepravedno izostaviti te žene iz plaćenih postupaka koji bi im pomogli da postanu majke.

Ništa ne košta i kratko traje a mnogim ženama može promeniti život.
Ima li išta lepše od beba?Ni kvantitet ni kvalitet

20:36, 16/9/2009 4komentara Link

Naslov je istrgnut iz kontesta prepiske dve samodovoljne žene. Samodovoljne smo kada smo zajedno, a naročito, kada izađemo.
Ovaj zaključak se nametnuo posle nemilog prizora u kome su učestvovala trojica «muškarac». Dvojica su gurala trećeg da mi priđe. Gurani je imao oko 2m visine i nešto manje širine, ali izgleda ništa u pantalonama što bi mu olakšalo pristup. Za glavu ne znam nisam progovorila ni reč sa čovekom.
Njima je zanimljivo, veoma. Prave se blesavi dok ne dođe trenutak u kome moraju da saopšte da imaju devojku. Sledeći put ako se to desi, vrištaću. Mene nije blam, neka njega bude što je stoka. Ne poštuje sam sebe i sopstveni izbor. Neka ga bude sramota mene ako nije samoga sebe.
Sledeći soj su oni koji u poslednje vreme niču kao pečurke posle kiše. Oni imaju probleme.(podvučeno žutim) Bez problema ćete izlaziti, staviće vam do znanja da mu se sviđate, super ćete se provoditi, a onda će odjednom prestati da se javlja. Kada okrene broj i sa druge strane ga sačeka zbunjen glas, pošto je odavno obrisan iz imenika, kazaće kako ima probleme. Spektar podvučenih žutom je neverovatan. Manje problema imaju sve svetske ekonomije i lakše ih rešavaju.
Postoje i one za koje vidite da su se živi prepali. Sasvim pristojni i ok momci, koji nestaju pred vašim očima jer jasno vidite kako se sami sa sobom raspravljaju da li su vam dorasli. Nasuprot njima je kategorija koja vam jasno, naravno a kako drugačije, stavlja do znanja da ste za njega škart, ali eto zanimljivo mu je iz nekog razloga. Ne znam kog, to me ne pitajte, za mene je to jednačina sa milionima nepoznatih.
U igri su oni koji se vama ne dopadaju i koje ste škartirali, a ne odustaju. Možemo da se družimo?! Ovaj tip obavezno kad tad izgovori malopredjašnu rečenicu. Ne konta da vam nije do druženja.
Postoji šansa i da naletite na razvedenog. Tu je tek spektar fenomenalan, od onih koji pecaju na priče o deci do onih koji se prave ludi, kao da ih nemaju. O bivšim ženama uglavnom sve najgore. Zavisi koliko para su im ostavili. Ovoj grupi mogu se dodati likovi puni potpuno sigurni u sebe i ostvareni sa kojima možete imati sjajnu vezu ali ne i brak.
Ima, mada ne znam gde se nalaze onih koji traže nekoga da bi ga našli. Uglavnom su pristojni momci, koji imaju ideju kuda njihov život vodi i gde žele da stignu. Ako imate sreću da naletite na takvog velika je verovatnoća da ćete čuti priču o vezi koja je trajala više godina, a nju je zaveo neki od gore navedenih. Da priča bude komplikovanija ubacite i oženjene.
Na Fb se možete učlaniti u grupu «Udruženje za ignorisanje bezmudih muškaraca», takvih je najviše.
Ovi što traže da bi našli će se viđati sa vama kad god mogu, ili se dogovorite, ovi ostali kada se steknu uslovi. Lakše će Srbija u EU nego što će se steći uslovi, to nam je svima jasno. I njima i nama.
Gde je tu sex?
U šemama i kombinacijama i prijateljstvu sa benefitom, ili ga nema uopšte. Vlada bela kuga, zar ne?

O ženama, kvalitetu i kvantitetu u sledećem broju.Preventiva

08:50, 9/7/2009 4komentara Link

Doživim stres svaki put kada vidim "reklame" koje žene podsećaju da odu na kontrolne preglede dojki, grlića materice, da se zaštitimo od Sunca, prestanemo da pijemo, jedemo, uskoro ćemo da dišemo vazduh na kašičicu. Možda ćemo svi postati kao nesretni Majkl Džekson, pa ćemo šetati okolo sa maskom za kiseonik na licu. Podrazumeva se, oni koji imaju novca za to, oni drugi će udisati silne kancerogene čestice.
Te čestice vrebaju iza svakog ugla, iz svega što koristimo i ne koristimo ali smo izloženi tome.
Brokoli je veoma zdravo povrće, hvala na pitanju, redovno konzumiramo antioksidante koje se u njemu nalaze, ali kako nije iz naše bašte, šta još konzumiramo ne znamo.
Tako izložene žene medijskoj prevenciji sede po čekaonicama i tresu se. Naročito one preko 35, 45, 55, 65, ima i starijih, naplašene, posle ko zna koliko godina došle kod čika doce i prisećaju se da li boli.
Država je napravila kampanje i neka jedan jedini život bude spašen odlično je. Biće ih spašeno mnogo više, čini mi se.

Ali, mi žene, plaćamo za ono što spada u osnovni pregled a bez čega nema kompletne slike stanja našeg zdravlja. Cena je za neke sitnica, između 3000 i 5000, zavisi hoćete li u državnoj ili privatnoj laboratoriji da vam urade ureaplazmu, hlamidiju i mikoplazmu.
Kolposkopija je 240 dinara u mom DZ, ne znam koliko je kod drugih, to može svako da priušti.
Ne postoje vaginalete koje se mogu dobiti na recept, po mojim saznanjima apsolutno nijedne.
Zdravlje nema cenu, jedino što mnogo žena plati i na mostu i na ćupriji nemajući za osnovno.
Eto Ministarstvu teme za razmišljanje.

Na ultrazvuk možete čekati nedelju dana, i duže naravno, ako nije baš hitno.

Rezultat papa testa u zavisnosti da li je nešto u najavi ili ne, možete čekati i dva meseca. Dva meseca, mesec ipo dana, za neke može da bude pitanje života i smrti.
Ako je hitno rezultat može da bude gotov za nedelju dana.
Hmmm...

Da ne načinjem temu kakav drkoš može da bude lekar kod koga idete.
Tu imam ludu sreću da je izabrani ginekolog vanredno dobar čovek pa posle sve ostalo. Polako i mirno kaže i objasni šta ima, strpljivo odgovara na pitanja i pregled ne osetim. Ne dozvoljavam da me drugi gledaju ni na ultrazvuku. Pokazalo se da ne grešim, zna kako i loše vesti da saopšti.
Muško je.
Ženskih ginekologa se plašim, toliko su surove kao da nisu žene. Ne sve naravno, ima jedna koje se ne plašim.

O stolovima koji u gomili porodilišta deluju kao da su zaostali iz II sv. rata šta reći a ne zaplakati? Preznojim se kada mi kažu obujte naše papuče...
Kakve li se živuljke u njima kriju?
Da gola šetam po ordinaciji trika nema, na preglede strogo idem u suknji.

U našem DZ postoji ultrazvuk i mamograf, ali nema ko da radi na njemu. Kada su sistematski dolazi lekar iz Beograda. Sledeća opcija je privatnik. Trenutno ni doktorka koja to radi privatno ne radi. Šta mislite da li je lakše uraditi mamografiju u poznatom okruženju ili otići na Institut i preventivno se dodatno stresirati.
Zato svima delim broj telefona doktorke kod koje idem na tu vrstu pregleda. Zbog načina na koji komunicira sa vama i kako vas pregleda znate da ste tu zbog sebe a ona je tu zbog vas i to je najvažnije. Nije tu da zaradi nego da vam pomogne.
Razlika je drastična.

Poslednjih 10 dana žene pizde što nas nekoliko ulazimo preko reda, a ne znaju koliko su srećne što čekaju...
Moj lekar svaki put ono loše objasni i ukaže šta je dobro, objasni sledeći korak. Hvala mu na tome, to mi omogući nekoliko sati sna.

Ne mogu a da ne razmišljam šta je sa ženama koje nemaju za osnovno, koje imaju drkoše od lekara i koje nemaju ni nekoliko sati sna...
Elektronske knjige

19:47, 30/6/2009 5komentara Link

Verovatno ste se do sada sreli sa necim sto se zove e-books ili elektronske knjige. U Obrenovcu je 24 i 25 juna odrzana besplatna obuka: Ebooks - medij budućnosti.
O cemu je bilo reci mozete procitati na http://www.bibliotekaobrenovac.org/bibob/dokumenta/ebooks-medij-buducnosti
Ovo je hand-out prvog dana.

Obuku pripremio i odrzao Rastko Sejic.Volontiranje, ali ne na Univerzijadi

14:27, 23/6/2009 1komentara Link

Ukoliko imate malo slobodnog vremena i volje, želite da budete korisni, onda pročitajte blog Krugoline Borup, odnosno Branke Stamenković i prijavite se.
Možete videti i sajt Majka hrabrost.

Ovo nije samo ženski posao i muške su rodile žene.

"Nekada sam želela da imam 4-oro dece, a sada znam da nikada više neću poželeti da rodim. Usvojiću dete. (Zaječar, 2008)"

Nehumano je dovesti ženu u ovu situaciju.
Mi smo ti koji možemo nešto da promenimo.<- Prethodna strana :: Sledeća strana ->