Živim - No Alternative

Home
Profil
Arhiva
RSS

Slalom

Vaš potpis za više beba
Ni kvantitet ni kvalitet
Preventiva
Elektronske knjige
Volontiranje, ali ne na Univerzijadi

Linkovi

Astrostories

Khaled Hosseini

BlogOye - Balkan Blog Portal

Global 

Bloggers Against AIDS Campaign


Summertime

22:59, 21/6/2009 6komentara Link

"Tako mi vremena - čovjek, doista, gubi, samo ne oni koji vjeruju i dobra djela čine, i koji jedni drugima istinu preporučuju i koji jedni drugima preporučuju strpljenje. "
ajet

Duša mi ište Mostarsko čistilište. Neretvu i vetar da me umiju, kamen da mi zguli prljavštinu.

Čitala sam i čudila se kako je nečiji mozak sumnjivih poveznica sklopio 1000 i kusur ženskih sagrešenija, bez ijednog muškog.
U sagrešenijima nijednog slova o tome kakva je ženskinja majka. Čudno, po mom mneniju.
Najčudnije mi beše da se ne stavljaju laktovi na sto. Objašnjenje beše još suvislije od ovog sagrešenija, valjda zato što sam vaspitana.

Čitam Barnsa "Nije to ništa strašno", o smrti knjiga, o čemu bi drugom. Kada on to napiše onako kako ume sve postaje neopisiva zabava, sa filozofskom primesom, off course.
Britanci mi prijaju leti, zato ću u petak da uživam iz sve snage.
Posle happy time, priuštim telu osmeh, prođem kroz oblake happy fizz iI have a dream...

20:57, 20/4/2009 5komentara Link

Kada pomislite da se snovi ne ostvaruju, setite se nje... Svaki put mi krenu suze, jer u ovom suludom vremenu, ovo je nesto toliko obojeno ljudskoscu, jednostavnoscu, lepotom i dobrotom da boli. Ona potvrdjuje da je pakovanje bez sadrzaja, veliko, tuzno nishta.

Moj san da se snovi ostvaruju se ostvario.
Zove se Susan Boyle....

http://www.youtube.com/watch?v=WXX_gMFeWlcNe spavaj, sledi sopstvenu viziju...

11:02, 12/3/2009 2komentara LinkJa ne spavam, a vi?Pauk i pirinač

20:33, 21/1/2009 7komentara Link

Od pirinča svašta može da se spremi, slano ili slatko, kako ko voli. On je sam po sebi neutralan, ali treba mu kažu puno vode da bi porastao. Ima beli i žuti, pretpostavljam da ih ima i u drugim bojama, samo ne znam za njih. Kao što ne volim crno cveće, tako volim samo beli i žuti. Ako ga skuvate kao sutlijaš, gospodari, sa cimetom ili voćem, gozba.
Dobar je kažu za stomak, ali nekima smeta. Dobra je i soja, a prva ja je ne podnosim.
Prinač, kao i mi ima svoju majku. Mati pirinča je čudna žena, pauk. Div žena. Obratite pažnju na zrno pirinča, sitno, deluje uglađeno, a ne možeš ga slomiti. Ništa mu ne možeš, sem da ga prekuvaš. Kao i ljude, neke život prekuva, neki se ni ne blanširaju.
Svi pletemo mreže sopstvenih života. Poneku mušicu pojedemo mi, poneki praher omlati nas, razlikujemo se po brzini pletenja novih.
Neki životi oko mene se gase, neki tek počinju da pletu mreže. Moja je bušna ( na pokidanim mestima zajedno ćemo plakati M.A.) ali se drži, još nema tog prahera koji bi mogao da je omlati.
Zamirišite kuću cimetom, zgrabite, čvrsto, Mati pirinča u šake i dobovaće vam u glavi kao da je celo Vrelo u nju stalo. Posle čitanja, možete da me psujete, koliko vam volja, ali posmatraćete život drugačije....01:13, 18/12/2008 8komentara Link

Šta se radi kada sretneš nekoga umesto koga bi disao?
Dok taj ne prodiše, nije važno koliko će to da traje...
I
Šta se radi kada prestaneš da se plašiš?